Egon får ikke skjenkebevilling på Jekta: – Direkte næringsfiendtlig

Frp og Høyre mener det er urettferdig å gi skjenkebevilling til restauranter i havneterminalen og ikke på Jekta, men posisjonen viser til ruspolitisk handlingsplan som ikke tillater alkoholservering på kjøpesentre.

- UFORSTÅELIG: Anni Skogman (Frp) mener det er uforståelig at ikke Egon skal få servere alkohol på Jekta når restaurantene på havneterminalen har fått skjenkebevilling.  Foto: Frank Lande

nyheter

For nesten ett år siden avslo formannskapet søknaden om skjenkebevilling til en planlagt Egon-restaurant på Jekta.


Egon har skjenkebevilling på kjøpesentre i 16 andre kommuner: – Uforståelig at vi ikke skal få det samme i Tromsø

Både Egons driftsleder i Nord-Norge og Jekta-leder Laila Myrvang stiller seg uforstående til at kommunen igjen nekter Egon å servere alkohol på Jekta.

 

Restaurantkjeden viser til at flere spisesteder ved den nye havneterminalen, hvor det også er kafeer og butikker, har fått innvilget skjenkebevilling siden forrige søknadsrunde. Tirsdag ble saken behandlet på nytt i formannskapet.

I innstilling står det at Egon ikke bør få skjenkebevilling på Jekta, men Anni Skogman (Frp) var klar på at formannskapet bør snu i denne saken.


Egon gir ikke opp Jekta-etablering – søker på nytt skjenkeløyve

For nesten ett år siden avslo formannskapet søknaden om skjenkebevilling til en planlagt Egon-restaurant på kjøpesenteret. Nå har restaurantkjeden på nytt krevd politisk behandling av saken.


– Vi har gitt skjenkebevilling til restauranter i havneterminalen og hvis man skal nekte Egon å servere alkohol på Jekta så blir det forvirrende, sa Skogman.

Frp og Høyre vil gi skjenkebevilling

Frp-politikeren mener det blir absurd å nekte alkoholservering på Jekta, fordi det serveres alkohol mange andre steder hvor barn ferdes.

– Skal vi da nekte barn inngang på samtlige restauranter i Tromsø? spurte hun og la til:

– Dette er direkte næringsfiendtlig.

Skogman fikk støtte fra Erlend Svardal Bøe (H).

KRITISK: Erlend Svardal Bøe (H) viser til at andre norske byer som Bergen og Stavanger tillater alkoholservering på kjøpesentre, og mener Tromsø bør legge til rette for det samme.  Foto: Frank Lande

– Andre byer som Bergen og Stavanger har åpnet for skjenkebevilling på kjøpesentre og det har gitt gode resultater. Jeg mener at vi også må være fleksible og ha tillit til en så seriøs aktør vil løse dette på en god måte. Derfor mener jeg vi må gi Egon skjenkebevilling på Jekta, sa Bøe.

Ap, SV og Rødt føyer seg ikke

Jens Ingvald Olsen (Rødt) er ikke imponert over argumentene fra verken Anni Skogman eller Erlend Svardal Bøe.

– Det argumenteres med at Egon er en seriøs aktør, men dét er ikke et argument for å gjøre unntak her. Vi må jo forutsette at alle aktører som søker om skjenkebevilling er seriøse, sa Olsen.

Rødt-politikeren mener bestemmelsene er helt klare for salg av alkohol ved et kjøpesenter. Olsen mener Prostneset er en passasjerterminal og ikke et kjøpesenter.

– Derfor er det ingen saklige grunner for å gi unntak for denne søkeren, sa han.


Formannskapet:

Egon får ikke skjenke på Jekta

Restaurantkjeden Egon fikk tommelen ned i tirsdagens formannskapsmøte.


Jarle Heitmann (Ap) ville heller ikke være med på sammenligningen mellom Jekta og havneterminalen.

– Jekta er et sted hvor ungdommer kommer etter skoletid for å henge, slik er det ikke på havneterminalen, sa han.

Viktigst for Heitmann var imidlertid at posisjonen mener det er problematisk å skulle gjøre unntak i de bestemmelsene som ligger til grunn i den langsiktige rusmiddelpolitikken.

Marlene Bråthen (Sp) støttet også innstillingen om å ikke gi Egon skjenkebevilling.

– Det henger mye ungdom på Jekta og derfor bør det ikke være alkoholservering der, sa hun.