For 19 år siden sendte Ingvild et postkort fra Paris som aldri kom fram. Forrige måned dukket det opp igjen

Ingvild Brox Kielland hadde helt glemt av postkortet hun sendte fra Paris i år 2000. Her om dagen fikk hun se det igjen.

PÅ RUNDREISE I 19 ÅR: Ingvild Brox Kielland sendte et postkort fra Paris for 19 år siden. Først nå har det nådd fram. FOTO: Håkon Steinmo/privat 

nyheter

I år 2000 var Ingvild Brox Kielland, som den gang var 14 år gammel, på språkreise i Paris. Etter et besøk i Disneyland sendte hun et postkort til venninnen Camilla, som i likhet med Kielland, da bodde på Kvaløya. Postkortet kom aldri fram, og Kielland tenkte ikke noe mer på det.

Her om dagen skjedde det derfor noe svært overraskende, da hun møtte Camillas bestefar på en dagligvarebutikk på Kvaløya.

– Han hadde nylig fått et postkort som var til henne fra meg. Det er ganske lenge siden jeg sendte et postkort, for å si det sånn, så jeg ble ganske overrasket, sier Kielland.

TOK BILDE AV KORTET: Ingvild Kielland skrev dette kortet fra Disneyland. FOTO: Privat 

 

Maleriet ble sporløst borte – Posten har sendt ut landsdekkende etterlysning

Da Hilde Sletvold sendte et maleri i posten, forsvant det på mystisk vis. Nå er det sendt ut landsdekkende etterlysning etter kunstverket.

 

Må bare le av det hele

Bestefaren hadde fotografert kortet med mobiltelefonen sin, i tilfelle han skulle møte på Kielland, og viste henne da bilde av kortet.

– Da jeg så det skjønte jeg med engang når det var fra, og at det ble sendt for 19 år siden. Det er den eneste gangen jeg har vært på språkreise, for å si det sånn.

Da postkortet ble sendt bodde besteforeldrene under samme tak som barnebarnet, men navnet hennes står ikke på postkassen lenger. Camilla har, ifølge Kielland, bodd i Oslo de siste 15 årene. Kortet har ikke noe datostempel som viser hvilket tidspunkt det ble sendt på.

MORSOMT GJENSYN: 19 år etter hun sendte kortet fikk Ingvild Kielland se det igjen. FOTO: Håkon Steinmo 

 

– Man må jo bare le, og det var et hyggelig minne å få. I tillegg er det spennende å tenke på hvor i all verden dette kortet har vært. Tenk om det kunne vært chippet, slik at vi kunne sett hva som foregikk på turen. Det hadde vært utrolig spennende.


Mange mulige forklaringer

Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge kan fortelle at slike oppdagelser ikke er hverdagskost i Posten.

– Det er ikke noe vi opplever ofte, men det skjer nok noen ganger i året at posten plutselig dukker opp etter lang tid. Det kan være et utall forklaringer på det. På slike usikrede sendinger så er det ikke mulig å gi et godt svar på hvordan dette kunne skje, sier Eckhoff til iTromsø og fortsetter:

– Man må nesten starte der det ble levert inn, så kan man tenke seg den reisen det kortet har hatt. En mulighet kan eksempelvis være at det er levert inn på et hotell, for så å falle ned bak en posthylle eller noe slikt. At det har blitt liggende 19 år i vårt system er derimot vanskelig å tro. I løpet av disse årene har det skjedd så mye i vårt system at det ville blitt oppdaget tidligere.

Pressesjef: John Eckhoff i Posten. 

 

Hva som konkret har skjedd med kortet, blir likevel bare spekulasjoner, ifølge pressesjefen.

– Det er jo morsomt at det kom fram til slutt da, i alle fall, sier Eckhoff.