Legger til flere flyavganger på populær Tromsø-rute

Finnair legger til flere flyavganger på ruten mellom Tromsø og Helsinki.

FLERE AVGANGER: Finnair oppretter flere avganger fra Tromsø til Helsinki. 

nyheter

I dag kunne Finnair annonsere at de i juni 2019 åpner sin aller første rute fra Trondheim.

«Etter suksessen med rutene fra Bergen og Tromsø, fortsetter Finnair å utvide nettverket mellom Norden og Østen. Sammen med Widerøe annonserer de nå åpningen av en ny rute mellom Trondheim og Helsinki, og legger samtidig til flere flyavganger på sin populære Tromsø-rute», skriver selskapet i en pressemelding.

Ferske passasjertall fra Avinor viser at Finnairs ruter mellom både Helsinki og Tromsø, samt Helsinki og Bergen, har bidratt til en vekst i antall reisende fra norske flyplasser sammenlignet med februar i fjor.


Driftsresultatet har falt 72 prosent på to år

Widerøe hadde større inntekter i fjor, men driftsresultatet fortsetter å falle. Høyere avgifter og dyrere drivstoff får skylden.

 

– Vi er veldig stolte over å utvide samarbeidet med Finnair. Rutene mellom Helsinki og byene Bergen, Tromsø og Trondheim, har gode forbindelser til mange av våre destinasjoner, og med dette samarbeidet tilbyr vi våre kunder enda flere alternativer når de skal ut og reise, sier Christian Skaug, Kommersiell direktør i Widerøe i pressemeldingen fra Finnair

I juni øker også Finnair frekvensen mellom Tromsø og Helsinki fra en ukentlig avgang til tre ukentlige avganger. Denne ruten flys av Widerøes nye Embraer E190-E2-maskin. Dette skriver Avinor i en pressemelding.

– Vinterturismen øker for hvert år, og vi ser at flere og flere turister fra Asia ønsker å besøke oss for naturopplevelser i verdensklasse, sier lufthavndirektør Ivar Helsing Schrøen ved Tromsø lufthavn i pressemeldingen.


Nå kan du fly fra Tromsø til Kina

Du må bare innom Finland først.

 

– At Finnair sammen med Widerøe øker frekvensen mellom Tromsø og Helsinki er et tegn på at etterspørselen er stor, og vi er helt sikre på at dette vil bidra til økt verdiskaping i Nord-Norge, sier Schrøen i meldingen.

Ruten mellom Trondheim og Helsinki vil bli flydd av Finnairs rutepartner Widerøe med en Dash 8 Q400.

Direkterutene fra Norge via Helsinki er, ifølge Finnair, raskeste vei mellom Norge og Asia.


Tromsø lufthavn opplever en gigantøkning i utenlandstrafikken

Har steget med over 45 prosent sammenliknet med i fjor.

 

– Vi er svært glade for å kunne innlemme Trondheim i vårt nettverk, og samtidig øke frekvensen fra Tromsø, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia i meldingen fra Finnair.