Åtte busser i kø

Buss gled bakover i bakke på Stakkevollan

En buss begynte å gli bakover i bakke ved Varden barnehage i morgentimene. Ved et tidspunkt sto det syv busser i kø bak den.

GLED BAKOVER: En buss uten kjetting på dekkene begynte å gli bakover i bakken ved Varden barnehage på Stakkevollan.  Foto: Håkon Haugland

nyheter

Håkon Haugland var på vei til Varden barnehage klokka 7:45 for å levere dattera da han så en buss som begynte å gli sakte bakover i bakken like ved barnehagen.

- Det er ikke en veldig bratt bakke, men den hadde ikke kjetting og begynte å skli bakover i gangfart mens jeg tok bildet, forteller Haugland.


Skal du ta buss i dag? Da må du regne med litt forsinkelser

Det store væromslaget fører til forsinkelser og noen få innstilte bussruter.


Bak bussen som gled sto det fire andre busser og venta da Haugland kjørte fra barnehagen.

- Like bak de fem kom det ytterligere tre busser kjørende opp bakken, forteller han.

Bussjåførene vurderer selv føret

Politiet sier at de ikke har fått melding om saken, men driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, er kjent med kødannelsen.

INGEN MATERIELLE SKADER: Magnar Nilssen, driftssjef i Nobina, forteller at bussen raskt kom seg videre på egen hånd og at det ikke ble noen materielle skader.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

- Det var en buss som hadde litt problemer med å komme seg opp bakken, men sjåføren fikk bussen videre på egen hånd, sier Nilssen.

Driftssjefen forteller videre at det er sjåførene som selv vurderer om de skal sette kjetting på dekkene.

- Det vi har i dag er alminnelig vinterføre og da kan det være glatt enkelte steder, men vi setter ikke kjetting på alle busser på en vanlig dag som denne, sier Nilssen.Han forteller at det har gått greit med busstrafikken i morgentimene, men at det gjerne blir noen flere forsinkelser når det snør.