Øker bussavgangene drastisk – trenger 40 nye bussjåfører i Tromsø

Tide Buss, som skal overta busskjøringen i Tromsø, har et skrikende behov for menn – og kvinner – med godt humør.

HÅPER FLERE VIL REISE MILJØVENNLIG: Fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo.  Foto: Kjetil Vik

nyheter

Antall bussavganger i Tromsø skal økes med 26 prosent, derfor trenger selskapet 40 nye bussjåfører i Tromsø. Det melder Tide i en pressemelding.

– Troms fylkeskommune satser på samferdsel og ønsker å bidra til at flere reiser mer miljøvennlig ved å velge kollektivtransport. Satsingen isolert sett er en positiv sak, men ekstra positivt er det at denne satsingen bidrar til å skape flere arbeidsplasser innenfor en grønn næring, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms fylkeskommune, ifølge pressemeldingen.

Fylkestrafkksjef Kurt Bones opplyser at det er rundt 200 flere avganger og to nye linjer i det nye bussanbudet.

TROMSØ KLAR: Regionsjef i Tide Buss Jon Karstein Frantzen.   Foto: TIDE

Jan Karsten Frantzen, regionsjef i Tide Buss, arbeider med å rekruttere de nye bussjåførene.

– Vi jobber målrettet med rekruttering mot ulike grupper. En gruppe er unge som står på startstreken til å ta et yrkesvalg, en annen stor gruppe er studenter som ønsker en deltidsjobb, personer som står utenfor arbeidslivet og ønsker en trygg og stabil jobb, lastebilsjåfører som ønsker å være mindre hjemmefra eller personer som ønsker å starte en karriere nummer to i livet, sier Frantzen ifølge pressemeldingen.