Kraft får ros fra nasjonalt hold – omtales som ett av landsdelens beste og mest allsidige treningstilbud

Gode idrettsanlegg mener nye Kraft er et forbildeanlegg.

FORBILDE: Kraft sportssenter åpnet i nye lokaler i 2017. Nå har de blitt kåret til et forbildeanlegg. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Nettsiden Gode idrettsanlegg er et samarbeid mellom Kulturdepartementet, Norges idrettsforbund og deres olympiske og paralympiske komité, og NTNU Senter for idrettsanlegg og teknologi.

20. mars publiserte nettsiden en omtale av Kraft, hvor det nye treningssenteret omtales som ett av landsdelens beste og mest allsidige treningstilbud.


 

Gir studenter et bedre treningstilbud

Gode idrettsanlegg skriver at Norges arktiske studentsamskipnad har satset stort for å gi studenter i Tromsø et bedre treningstilbud.

De trekker også fram de nye lokalene til treningssenteret som åpnet i 2017.

«Anlegget inneholder blant annet flerbrukshall, store rom til styrke- og utholdenhetstrening, flere flerbrukssaler, kampsportsal, yogasal, klatrevegg, møte- og undervisningsrom, kontorer til studentidrettslaget, gode og tilpassede lagerfasiliteter», skriver de på nettsiden.


Boligløse studenter: – Litt som å være på leirskole

Også i år fyltes eksamenslokalene i Åsgårdveien opp med håpefulle studenter som ennå ikke har fått napp i et trangt boligmarked.

 

I en pressemelding fra Norges arktiske studentsamskipnad siterer de begrunnelsen fra Gode idrettsanlegg, hvor de blant annet sier:

«Ved å bruke Kraft sportssenter til utdanning/ undervisning og forskningsprosjekter for universitetet på dagtid, og studentenes og Kraft sportssenters øvrige medlemmers trenings- og idrettsaktivitet på ettermiddag, kveld og i helger, var det mulig å få til en fornuftig drift av anlegget.»

GLEDELIGE NYHETER: Her er Bjørn Brækkan sammen med Sarah Reibo Dahl, konstituert kommunikasjonssjef i Norges arktiske studentsamskipnad, under konstruksjonen av det nye bygget i april 2017. Foto: Tom Benjaminsen 

 

Feirer med treningsøkt

Bjørn Brækkan, leder for studentidretten ved studentsamskipnaden, sier at han er stolt av anerkjennelsen og av kollegene.

– Dette er svært gledelige nyheter for oss som har jobbet hardt for å gi våre kunder et så godt sportssenter som mulig. Arbeidet er gjort i samarbeid med både studenter og UiT. I dag klapper vi oss på skulderen, og feirer med en ekstra hard treningsøkt, sier Brækkan i pressemeldingen.


Se bildene fra byens nyeste treningssenter

Kraft Sportssenter åpner onsdag. Se bildene fra hallen før åpningen.

 

130 millioner kroner

De nye lokalene på 7.900 kvadratmeter åpnet i oktober 2017 til en prislapp på rundt 130 millioner kroner, og ble tegnet av arkitektkontoret Norconsult i Tromsø.

Lokalene inneholder blant annet tribunefasiliteter til 200 personer, sykkelsal, styrke- og kondisjonsrom, en kampsportsal, gruppetreningsarealer, undervisnings- og møterom, samt et prøverom for dopingtesting.

I januar 2018 ble 400 kvadratmeter av lokalene tatt i bruk som helsehus.


Nå kan du teste deg for klamydia på vei til forelesning

I et forsøk på å få Tromsø ned fra norgestoppen, setter UiT opp tre selvtestingsstasjoner på campus.