Vind, sludd, regn, snø og glimt av sol – denne helgen byr på det meste

Et lavtrykk som nå ligger over Island vil sørge for storm i Nordland. I Tromsø slipper vi unna det verste været, men det blir likevel store variasjoner.

SLUDD: Helgen byr på et variert vær. Blant annet sludd.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Det blir ikke så veldig fint, men heldigvis ikke like ille som i Nordland, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Charalampos Sarchosidis.

Det ligger nemlig nå et lavtrykk over Island, som kommer inn og treffer land nord i Nordland og sør i Troms i løpet av lørdag.


Vogntog i grøfta på E8 – politiet advarer mot glatte veier

Et vogntog har kjørt av veien like ved avkjørselen til Laksvatn på E8.

 

– Vi befinner oss på den gunstige siden av lavtrykket, så her blir det sørøstlig fralandsvind. Sør for lavtrykket får de all den sterke vinden og nedbøren, sier Sarchosidis.

Mildere vær fredag

Fredag blir det imidlertid ganske mildt. Fredag formiddag var det like over null grader i Tromsø, og det er ventet å øke utover kvelden.

– Vinden vil roe seg litt de neste timene. Bygene vil gi seg litt, og det er muligheter for sol innimellom. Det er stille før stormen, før det i kveld vil blåse en sørlig stiv kuling utsatte steder. Temperaturen kan øke til over fem grader i ytre strøk, sier Sarchosidis.

Nedbøren som kommer fredag kveld vil komme i form av sludd eller regn.

Kaldere søndag

Det er ventet nedbør i Tromsø lørdag også, selv om det ikke blir like ille som litt lenger sør.

– Lørdag vil temperaturen synke igjen, så vi må regne med mer snø enn sludd og regn lørdag, sier Sarchosidis.

Søndag blir det pålandsvind igjen, og det ventes nordlig/nordvestlig liten til stiv kuling på kysten først på dagen. Deretter vil det roe seg litt ned.

– På grunn av denne nordlige vinden kommer minusgradene tilbake. Nordlig vind betyr også at snøbygene vil komme inn fra havet, og treffer godt i ytre strøk, sier Sarchosidis.

Han legger til at været kan bety vanskelige kjøreforhold i Tromsø.