Store og små deltok på vinterfest på Charlottenlund: – Fantastisk

Lørdag gikk den årlige vinterfesten av stabelen på Charlottenlund. Til tross for at været ikke var det beste, hadde mange familier møtt opp for å kose seg med skirenn, hopp og akebrettkjøring.

- fantastisk: Pappa Faruk Uzbas var tilstede sammen med sønnen Noah Uzbas (3). Begge syntes arrangementet var fantastisk. 

nyheter

– Det begynte som en idè om integrering. Nå er det åpent for alle og vi stiller med utstyr til utlån slik at alle kan prøve seg på skiaktivitetene, forteller en av arrangørene, Sunniva Johansen.

I tillegg til Røde Kors, og dette et samarbeidsprosjekt mellom Tromsø Idrettsråd, Røde Kors og Troms Turlag.

– Skaper bedre kontakt

En av dem som hadde tatt turen til Charlottenlund for å delta på vinterfesten, var Faruk Uzbas som opprinnelig kommer fra Tyrkia. Han og sønnen Noah Uzbas (3) var storfornøyd med arrangementet.

– Jeg liker dette og synes det skaper bedre kontakt mellom familie og barn. I Tyrkia holder vi oss innendørs hvis det snør, forklarer Faruk Uzbas mens han smiler.


Disse skjulte skøytebanene visste du kanskje ikke om

I den siste tiden har det kommet til flere nye skøytebaner i Tromsø.


Også hans tre år gamle sønn satt pris på lørdagens aktiviteter.

– Jeg har knekt pinner, spist godteri og boller. Etterpå skal jeg gå opp dit, forklarer Noah Uzbas mens han peker opp mot akebakken.

Vil bli snowboard-proff

Olav Larsen (9) viste iTromsøs journalist hvordan han kjørte ned skibakken på snowboard.

Artig med snowboard: Olav Larsen (9) synes det er artig å kjøre snowboard. 

Med et stabilt grep om brettet, seilet han ned bakken fra topp til bunn uten fall. Både mamma Lena Pedersen og journalisten var imponert.

– Dette er veldig gøy og annerledes. Jeg har tenkt å bli snowboard-proff, forteller niåringen entusiastisk.


Romsaas ut mot Ap-Gunnars Alfheim-plan: – Korttenkt og skummelt

Friluftsrådgiveren er kritisk til å ofre grøntarealene i området.


Japanerne Nobukazu, Chisato og sønnen Hugo Ueno (3) benyttet også anledning til å teste ut vinteraktiviteter lørdag. For den lille familien var imidlertid dette helt nytt.

– Jeg har aldri prøvd ski før, men synes det er artig, forklarer Hugo.

-Første gang: Pappa Nobukazu Ueno og mamma Chisato Ueno var på Charlottenlund sammen med sønnen Hugo Ueno (3). Familien hadde aldri stått på ski før.