Vogntogsjåfører over hele landet vil hedre Charlie (22) med ett minutts stillhet

Skal parkere kjøretøyene når 22-åringen begraves i neste uke.

DØDE: Charlie Dan Lind (22) lå i koma siden ulykken 7. januar 2019. Etter over to måneder på UNN døde han 21. mars 2019.  Foto: Privat

nyheter

Charlie Dan Lind (22), som omkom etter at et litauisk vogntog kom over i feil kjørebane på E8 7. januar i år, begraves på Sortland onsdag 3. april.

Samtidig som jordfestelsen finner sted klokken 13.00, vil lastebiler landet over parkere og markere Charlies bortgang med ett minutts stillhet, skriver Transportmagasinet på sine hjemmesider, tungt.no.

Det er facebookgruppen Yrkessjåføren.no som mobiliserer til markeringen, der alle oppfordres til å parkere og stå stille i ett minutt.

– Dette synes jeg er helt fantastisk. Jeg setter stor pris på initiativet. Det er fint for saken, og en fin gest overfor Charlie, sier 22-åringens mor, Ramona H. Lind til bransjebladet.

Ramona Lind gikk kort tid etter ulykken ut og etterlyste strengere kontroll og regelverk rundt utenlandsk tungtrafikk som kjører på norsk vinterføre med uegnede dekk.


Charlie Dan Lind (22) er død

– Charlie Dan døde i dag og tok en bit av hjertet mitt med seg. Sorgen er så ubeskrivelig vond, sier moren Ramona Lind.

 

Charlie Dan Lind gjenvant aldri bevisstheten etter ulykken, og døde som følge av skadene 21. mars. Vogntogsjåføren ble dømt til 90 dagers fengsel og mistet retten til å kjøre i Norge de neste tre årene.

– Jeg opplever straffen som en hån mot livet til Charlie og har vondt for å forstå frikjennelsen om grov uaktsomhet etter å ha vært til stede i rettssaken. Det forandrer likevel ikke noe for situasjon vår, men har heller ingen preventiv virkning for dem som kommer etter, sa Ramona Lind til iTromsø etter at dommen falt.


Her er videoen fra traileren rett før han krasjer med Charlie:

Politiet om vogntoget i E8-ulykken: – Du ville aldri satt slike dekk på din egen bil

Dashbord-kameraet i den litauiske traileren viser at sjåføren før ulykken kjører midt i veien, og at hengeren slenges til siden.