Etterlyser penger til nybygg for veterinærer

Vil statsråden bidra til finansiering av nye obduksjonsfasiliteter for Veterinærinstituttet på Holt?

SPØRSMÅL: Martin Henriksen (Ap) stiller spørsmål om penger til ny obduksjonssal på Holt. 

nyheter

Det spørsmålet har stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) sendt til landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF). Bakgrunnen er Veterinærinstituttets vedtak om omorganisering i blant annet Tromsø, for å spare penger.


Styrk Veterinærinstituttet i landsdelen

Varslet nedlegging av enhetene i Tromsø, Trondheim og Sandnes vil gi en sterk sentralisering av beredskapen mot dyresmitte og sykdommer.

 

I forbindelse med at Veterinærinstituttet må flytte fra lokalene på Stakkevollvegen er det prosjektert et nybygg med obduksjonssal på Holt til 15 millioner kroner.

– Dersom Bollestad mener det er viktig å bevare kompetansen i Tromsø er ny obduksjonssal nødvendig. Da må hun komme med midlene som trengs, sier Martin Henriksen.


Fikk ingen avklaring om Veterinærinstitutt-kuttene

Opposisjonspolitikerne sto i kø i Stortinget for å spørre landbruksministeren om kuttene til Veterinærinstituttets regionkontor, uten å bli fornøyd med noen av svarene.Bollestad hevder Veterinærinstituttet vil bestå i Tromsø

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad (KrF) mener Veterinærinstituttets kuttvedtak innebærer at virksomheten i Tromsø ikke legges ned.

 

Han mener er forutsetning for utvikling av Veterinærinstituttet i Tromsø og beholde kompetansen her, er nye og moderne lokaler.

– Regjering kunne sørge for finansiering, det handler om prioritering, sier Henriksen.

Statsråden har frist på fem virkedager med å svare.


Ikke steng – men styrk Veterinærinstituttet i Tromsø!

For tredje gang på kort tid trues nå Veterinærinstituttet i Tromsø av nedlegging gjennom økonomiske nedskjæringer og hardhendt sentralisering av funksjoner.Venstre vil stoppe veterinær-nedleggelse

Troms og Finnmark Venstre jobber for å stoppe nedleggelsen av Veterinærinstituttets tromsøavdeling.