Håper på vekst i oppdrettsnæringen etter vedtaksendring

Sjømat Norge håper at oppdrettsnæringen vil få mer areal i Tromsø som følge av onsdagens omgjøring av oppdrettsvedtak.

SJØMAT NORGE: Regionsjef Marit Bærøe i Sjømat Norge var fornøyd med endringen i oppdrettsvedtaket. Arkivfoto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Det melder Fiskeribladet torsdag.

I november vedtok kommunestyret at Tromsø kommune ikke skal tillate flere oppdrettskonsesjoner, og at eksisterende konsesjoner ikke forlenges uten at de drives i lukkede anlegg. I ettertid har administrasjonen tolket vedtaket som en «politisk viljeserklæring» og understreket at vedtaket er å regne som et «mål» heller enn gjeldende politikk.


Ap får kritikk av MDG for å droppe krav om lukkede anlegg

Heitmann: – Vi har ikke snudd

Barbara Vögele (MDG) kritiserer Ap for å sette næringsutvikling foran miljøhensyn i vedtaket om havbruksnæringen. Jarle Heitmann (Ap) mener derimot at vedtaket er noe både næringa og miljøet kan leve godt med.

 

På onsdagens kommunestyremøte valgte politikere i Tromsø å gjøre om på vedtaket og fjernet krav om at fremtidig vekst skulle skje i lukkede anlegg.

Marit Bærøe, regionsjef for havbruk i Sjømat Norge sa til Fiskeribladet at vedtaket nå åpner for mer vekst i oppdrettsnæringen i kommunen.


Politikerne dropper kravet om lukkede anlegg

Kommunestyret behandlet en ny sak om bærekraftig utvikling i havbruksnæringen. Der gjorde dem om på det kontroversielle vedtaket om krav til lukkede anlegg fra i fjor høst.

 

– Vi føler vi er blitt lyttet til av politikerne i Tromsø kommune om at det tidligere vedtaket ikke var i tråd med forvaltningspraksis. Vedtaket viser også at de har akseptert og forstått at vi har et storting som ønsker vekst og at også kommunene med sine arealdisponeringer må legge til rette for dette, sa Bærøe til Fiskeribladet torsdag.