Øl- og vinfestivalen er mer populær enn noen gang

Vidar Pedersen smiler bredt om dagen. Aldri før har interessen for hans øl- og vinfestival vært større.

jubileum: Vidar Pedersen arrangerer den femte øl- og vinfestivalen i rekken. 

nyheter

– Ja, jeg føler det slik i jubileumsåret. Festivalen, som starter 4. mai, er den femte i rekken og større enn noen gang. Da billettene ble lagt ut for en måned siden, ble over 500 revet bort i løpet av få dager. Siden har salget vært jevnt, sier Pedersen.

Han forteller at årets festival på Radisson Blu Hotel har flere hendelser som allerede er utsolgt.

– Denne gang har vi fått med flere vinbønder fra hele verden. På den måten vil vininteresserte få unik informasjon rundt vedkommende viner.


Røde, hvit og rosé

Her er ukas vintips.

 

Pedersen trekker også fram det populære vintoget som i år har flere stopp enn noen gang.

– Oppstarten er på Mathallen og avsluttes på Skarven. På veien får deltakerne smake ytterligere syv viner på andre utesteder.

Som vanlig blir det flere winemakers dinner og lunsjer.


24 år siden sist: Nå får byen sin egen rød- og hvitvin

Med de dialektklingende navnene «Nåkka rødt» og «Nåkka hvitt», Tromsø i store bokstaver og bildemotiv med velkjente landemerker på etikettene, får byen sine første egne viner siden byjubileet i 1994.

 

– Vi har fått med enda flere restauranter som alle gjør sitt ytterste for at publikum skal få den store opplevelsen hva angår mat og drikke, sier gründeren.