Flere veier i Tromsø fremdeles stengt på grunn av snøskredfare

Det heftige snøfallet i helga har bydd på utfordringer både på fastlandet og på Kvaløya. Problemene fortsetter onsdag morgen.

STENGT: Dette bildet er tatt en tidligere vinter da veien over Kattfjordeidet var stengt.   Foto: Ronald Johansen

Tips oss om hendelser i trafikken på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

– Det er mye nedbør som skal ryddes bort, og det er spesielt utfordrende der snøen går over til regn. Entreprenørene rekker ikke å være alle steder på en gang, så vi ber om forståelse for at de trenger tid til å få gjort jobben, sier driftsleder Siril Veiåker Nilsen på Vegtrafikksentralen i en pressemelding.


Så mye snø kom det i natt

Vi har ikke hatt så mye snø 1. april siden år 2000.

 

Flere veier stengt

Ifølge Veitrafikksentralen er følgende strekninger stengt onsdag per klokka 06.40:

Fylkesvei 286 ved Brokskaret, nordvest på Malangshalvøya, ble stengt klokka 11.30 tirsdag på grunn av skredfare, og er stengt inntil videre.

Fylkesvei 862 mellom Henrikvik og Liafjell over Kattfjordeidet er stengt på grunn av fare for skred. Vil ikke åpnes før tidligst klokka 09.00 onsdag.

Fylkesvei 293 Lakselvbukt - Fornes ved Holmbuktura er fremdeles stengt på grunn av fare for skred. Forventes åpnet igjen tidligst onsdag morgen.

Skred over vei i ura nå kl 06.50. Veien blir ikke åpnet idag. Det ser imidlertid mindre ut og med god værmelding imorn bør man kunne få åpnet ila torsdagenOppjusterer skredfaren til nest høyeste nivå

Det advares om mulighet for store, naturlig utløste snøskred mandag.


Onsdag morgen klokka 06.45 er fylkesvei 57 mellom Grøtfjord - Tromvik åpen for trafikk igjen.

Både fylkesvei 91 og 52 på Breivikeidet ble åpnet igjen for trafikk tirsdag etter å ha vært stengt siden søndag.

Ber folk følge med på nett

– Det er mange som ringer oss for å få informasjon, men pågangen er så stor at vi ikke rekker å svare alle.  Vi oppfordrer derfor publikum til å følge med på vegmeldingene på www.175.no  for strekningen de har tenkt å kjøre, sier Nilsen.