NM i vannsklie til Tromsø: – En underkommunisert idrettsgrein

Neste års NM-finale i vannsklie legges til Tromsøbadet.

NM-VERT: Tromsøbadet skal i mars/april neste år være vert for NM i vannsklie. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

– Det høres kanskje i utgangspunktet litt tullete ut, men dette er en idrettsgrein som er underkommunisert, sier salg- og markedssjef ved Tromsøbadet, Inga Reker.

HÅPER PÅ LOKAL VINNER: Markedssjef Inga Reker håper tromsøværinger stikker av med seieren neste år. Foto: Privat 

 

Den største vannsklia

Interesseorganisasjonen Badelandene.no har siden 2013 arrangert norgesmesterskapet. I år ble finalen gjennomført ved Skien Fritidspark 30. mars.

– Tidligere har ikke Tromsø hatt noen vannsklie som har vært egnet for å gjennomføre et slikt mesterskap. NM i vannsklie i 2020 blir derfor en flott mulighet til å introdusere befolkningen for en idrett som hittil har vært helt fraværende i byen på grunn av manglende fasiliteter, sier Reker, og fortsetter:

– Vi tenker å bruke den største sklia vår til finalen. Den er rundt 70 meter lang.

70 METER LANG: Den største vannsklia ved Tromsøbadet er 70 meter lang. Det er den som skal brukes under NM-finalen. Foto: Ronald Johansen 

 

– Litt som utfor

– Hvordan foregår egentlig vannsklie som idrett?

– Det er litt som utfor, hvor det handler om å komme raskest i mål. Det går på tida, også er det en del regler for teknikk og slikt, svarer markedssjefen.


 

Arrangementet skal gjennomføres i april/mars 2020, men endelig dato er ikke satt ennå.

– Etter en kvalifikasjonsrunde i ulike badeland i hele landet, vil finalistene reise til Tromsø for å konkurrere mot hverandre, forteller Reker.

– Håper på lokal vinner

– Vil det gjennomføres en kvalifikasjonsrunde i Tromsø også?

– Ja, det er klart. Vi håper mange tromsøværinger setter i gang med treningen når badet åpner til høsten. Det hadde vært kjempemorsomt med en lokal vinner, svarer markedssjefen.

Vandrepokalen gikk i år til finalistene fra Pirbadet i Trondheim, hvor Joachim Flesjå og Silje Nornes Bryntesen dro hjem seieren sammenlagt.