Oppjusterer skredfaren til nest høyeste nivå

Det advares om mulighet for store, naturlig utløste snøskred mandag.

MYE SNØ: Slik ser det ut på E8 i Lavangsdalen klokka 08.30 mandag morgen. Nå varsles det om stor skredfare i hele Tromsø kommune  Foto: Statens vegvesens webkamera

Tips oss om skred og hendelser i trafikken på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Mandag morgen har det blitt sendt ut et oppdatert skredvarsel for Tromsø kommune hvor skredfaren oppjusteres til farenivå 4 – Stor, som er det nest høyeste nivået på fareskalaen til Varsom.no.


Flere veier i Tromsø fremdeles stengt på grunn av snøskredfare

Det heftige snøfallet i helga har bydd på utfordringer både på fastlandet og på Kvaløya. Problemene fortsetter onsdag morgen.

 

– Vi ser at stort snøfall siste døgn øker muligheten for store naturlig utløste skred. Nysnø og perioder med kraftig vind fører til ny fersk fokksnø i leområder. Etter flere dager med vind fra omkring vest ligger det nå stedvis mye fokksnø og eventuelle skred kan bli store, heter det i det oppdaterte varselet.

– Bygevær gir store lokale forskjeller i hvor det kommer mye snø, og områder som har fått lite snø de siste dagene vil ha mindre utbredelse av ustabil fokksnø. I store deler av regionen finnes det vedvarende svakt lag dypere i snødekket. Det er generelt vanskelig å løse ut skred på dette, men det kan ikke utelukkes, særlig der overliggende snø er tynn og myk. Fjernutløsning er også mulig.


Nobina-sjefen: – I dag må vi si at bussene kommer når de kommer

Flere biler, busser og vogntog sliter på krevende veiforhold etter det store snøfallet natt til mandag.