Ståltank med silofôr holder på å ramle sammen: – Vi hørte at det smalt skikkelig

Det jobbes med å tømme tanken for innhold. Stakkevollvegen er stengt på stedet også tirsdag.

Politiet har satt opp sperringer langs Stakkevollvegen ved tankene.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

En ståltank på nedsiden av Stakkevollvegen holder på å kollapse meldte politiet på Twitter mandag klokka 21.52. Årsaken til kollapsen skal være snøtyngden ifølge politiet.

Kan ta hele dagen

STAKKEVOLLVEIEN DELVIS STENGT: Tanken, som står på nersiden av Stakkevollvegen like etter innslaget til Breivikatunnelen, er fremdeles ikke stabil og det jobbes med å tømme tanken også tirsdag. Veien vil ikke åpnes forbi stedet før tanken er sikret.  Foto: Ronald Johansen

 

Politiet sier tanken inneholder ensilasje, som vil si silofôr, og det har blitt jobbet med å tømme tanken hele natten. Klokka 06.10 melder politiet at arbeidet kan ta resten av tirsdagen og Stakkevollvegen er fremdeles stengt på stedet.

– Det kan være arbeidet med å tømme tanken tar hele dagen. Det er skiltet omkjøring, og veien vil forbli stengt på stedet til tanken er sikret, opplyser operasjonsleder Lennart Steffensen i Troms politidistrikt tirsdag morgen.

2.800 kubikkmeter fiskeproteinkonsentrat

Ifølge politiet skal inneholdet over på nabotanken.

Kollapser: Tanken, som tilhører Tromsø Fiskeindustri, hadde begynt å kollapse mandag kveld. Gjennom natten har arbeidet med å tømme tanken for innhold pågått.  Foto: Ronald Johansen

 

– Det er en stor tank med stilasje og masse innhold. Det kan være fare for skade, dersom noen personer nærmer seg stedet, derfor har vi stengt av. Det er ikke noe bebyggelse i nærheten, sa operasonsleder Eirik Kileng mandag kveld.

Tanken tilhører Tromsø Fiskeindustri (TROFI). Direktør i Tromsø Fiskeindustri, Jens-Petter Jøstensen, opplyser til Nordlys at tanken inneholdt 2800 kubikkmeter fiskeproteinkonsentrat, et råstoff i produksjonen av laksefôr.

– Smalt skikkelig

Nærmeste nabo til tanken er Malin Andal. Hun og samboeren hørte plutselig rare lyder utenfor vinduet.

– Vi er vant med at den lager smålyder, men vi hørte at det smalt skikkelig, sier Andal, som kan fortelle at tanken står helt skeivt.

Slik ser tanken ut tirsdag formiddag.  Foto: Ronald Johansen

 

– Var dere bekymret?

– Først, ja. Derfor ringte vi politiet for å høre hva det var, og om vinduene våre kom til å blåse ut dersom den kollapset. De betrygget oss og sa det ville gå fint dersom vi holdt oss innendørs, sier Andal.