Scandic søkte ansatte med utviklingshemminger – nå er Kamilla og Linn historiske i Troms

Kamilla Mork (23) og Linn Silje Larsen (30) er de første i Troms som har fått jobb gjennom prosjektet Helt Med. – Dere er historiske, sier organisasjonssjef Jann T. Aasbak i Helt Med.

FIKK JOBB: Kamilla Mork (til venstre) og Linn Silje Larsen fikk jobb på Scandic Ishavshotel gjennom ordningen Helt Med. Det er både hotelldirektør Poul-Henrik Remmer (bak til venstre) og organisasjonssjef Jann T. Aasbak i Helt Med glade for. 

nyheter

Da direktør Poul-Henrik Remmer på Scandic Ishavshotel i fjor høst lyste ut stillinger ved hotellet, var det et krav om at de som ansettes er utviklingshemmede. Nå er stillingene besatt.

– De har allerede funnet sine roller på hotellet og det blir mer interessant for dem ettersom tiden går, sier Remmer.

To intervju

Gjennom ordningen Helt Med, som er et tilbud for å inkludere mennesker med utviklingshemning i det ordinære arbeidslivet, fikk Kamilla Mork (23) og Linn Silje Larsen (30) jobb på Ishavshotellet.

Det var syv søkere til stillingene. Begge har jobbet siden 11. februar. De arbeider fire dager i uka fra klokka 08.00 til 15.00.

– Jeg trodde ikke jeg skulle få jobben da jeg møtte til intervju. Jeg måtte gjennom to intervju før jeg fikk jobben, sier Linn Silje Larsen, som jobber på teknisk avdeling og som husøkonom.


HELT MED
  • Handler om å inkludere mennesker med utviklingshemming i det ordinære arbeidsliv.
  • Inngår sentrale avtaler med kjeder/store bedrifter (nasjonalt og på regionsnivå) og kommuner om å opprette arbeidsplasser for utviklingshemmede.
  • Inngår deretter lokale avtaler i privat og offentlig sektor.
  • Driver opplysningsarbeid og rekrutteringsarbeid får å nå fram til og motivere personer med utviklingshemming som kan være aktuelle arbeidstakere.
  • Lyser ut stillingene og gjennomfører intervjuer, referansesjekk og det som ellers hører til i en god rekrutteringsprosess.
  • Tilbyr fire ukers betalt arbeidspraksis til de som er aktuelle for stillingene.
  • Følger opp arbeidstaker og arbeidsgiver under hele rekrutteringsprosessen og arbeidspraksis.
 

Fornøyde arbeidstakere

Hun bor i Malangen og må busse en og en halv time hver vei til og fra jobb. Hun liker seg i det internasjonale arbeidsmiljøet med 35 ulike nasjonaliteter, i tillegg til at hotellet har rundt 100.000 overnattingsgjester fra hele verden.

– Det er mye spennende og variert arbeid. På grunn av alle nasjonalitetene går det mye i engelsk. Jeg er veldig fornøyd med jobben, sier hun.

Kollega Kamilla Mork trives også veldig godt med å snakke engelsk i jobben på kurs- og konferanseavdelingen. Hun jobbet på Jekta da moren Britt Inger Mork kom over stillingsannonsen på Ishavshotellet.

– Mamma ymtet frempå om at jeg burde søke. Jeg er veldig fornøyd med jobben. og jeg håper flere får muligheten. Dette er bedre enn å sitte hjemme å stirre i veggen. Alle har noe de kan bidra med. Scandic er flinke med å legge til rette og så er det snille ansatte her, sier Kamilla.


Tromsø-hotell oppnår priser ingen andre norske byer er i nærheten av

Økt nordlysturisme bidrar til å presse opp prisene på hotellrom i byen. Chris Hudson i Visit Tromsø er bekymra for at de høye prisene skal skremme bort turoperatører.

 

Best kvalifisert

Tirsdag er organisasjonssjef Jann T. Aasbak i Helt Med til stede da Kamilla og Silje og hotelldirektøren undertegner arbeidskontrakten med Scandic Ishavshotellet.

– Jeg er en av initiativtakerne til Helt Med og det er stas å få være med på dette. Dere er heldige som har fått jobb på Scandic, og dere var de best kvalifiserte. Scandic er heldig som har fått dere som arbeidstakere. Det å ha en meningsfull jobb man trives med, er viktig, sier Aasbak.

Fikk blomster

Han håper at de i løpet av 2019 har klart å sysselsette 80 mennesker med utviklingshemning, målet er ett tusen i løpet av ti år.

– Det tar tid med ansettelser. Vi håper at halvparten av stillingene kommer i offentlig sektor. Ordningen er tungt forankret i LO og fagbevegelsen.

Pål Julius Skogholt (SV), leder i helse- og velferdskomiteen og styremedlem i ASVO, overrakte blomster til Kamilla og Linn på vegne av Tromsø kommune. ASVO er samarbeidspartner med Helt Med og følger opp de ansatte.

– Det å ha et arbeid og være til nytte, er et grunnleggende menneskelig behov, sier Skogholt.