Alle fylkesveiene åpne igjen

Etter en uke preget av stor skredfare og stengte veier, er alle veiene i Tromsø åpnet igjen for trafikk torsdag.

NYTT SKRED I HOLMBUKTURA: Det bratte henget kjent som Holmbuktura ruver over noen få kilometer med fylkesvei på øst-siden av Ullsfjorden. Strekningen er ekstremt skredutsatt og bygda Jøvik isoleres flerfoldige ganger i vinterhalvåret på grunn av både skredfare og faktiske snøskred. Fylkesvei 293 er eneste vei inn og ut av bygda.  Foto: ARKIVBILDE

Tips oss om hendelser i trafikken på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Etter flere dager med mange småskred og stengt vei, gikk det rundt klokka 06.50 onsdag morgen skred over fylkesvei 293 i Holmbuktura.

Det betyr at veien ikke vil åpnes onsdag heller, og bygda med sine rundt 70 fastboende har vært isolert fra omverdenen siden fredag.

Torsdag morgen melder Veitrafikksentralen at veien under Holmbuktura åpner igjen klokka 11.00.


Debatt:

Ei bygd i isolasjon

Nå kan vi spørre oss hvem som har ansvaret for at isolasjonen ikke skal føre til tapte arbeidsinntekter, nødvendig helsestell og forsyninger.

 

Alle veiene åpnet igjen 

De siste dagers store snøfall og tilhørende mildvær har medført stor skredfare, og en rekke veier har vært stengt så langt denne uken.

Veitrafikksentralen melder torsdag morgen at fylkesvei 862 mellom Henrikvik og Liafjell over Kattfjordeidet er åpnet for trafikk igjen samt at fylkesvei 286 ved Brokskaret, nordvest på Malangshalvøya, forventes åpnet igjen innen klokka 12.00.

Dermed er alle veiene som har vært stengt i løpet av den siste uken åpnet igjen for trafikk.

Ber folk følge med på nett

– Det er mange som ringer oss for å få informasjon, men pågangen er så stor at vi ikke rekker å svare alle.  Vi oppfordrer derfor publikum til å følge med på vegmeldingene på www.175.no  for strekningen de har tenkt å kjøre, sier driftsleder Siril Veiåker Nilsen på Vegtrafikksentralen i en pressemelding.