17 år gamle Julies forretningstalent fikk henne inn i nasjonal jury

Julie Nilsen fra Kvaløya har en spesiell interesse for bedriftsutvikling og forretningsplaner. Nå skal hun vurdere hvilke unge talenter som fortjener starthjelp til bedriften sin.

FORRETNINGSTALENT: Julie Nilsen er 17 år og har allerede blitt lagt merke til for sin forretningsteft.   Foto: Privat

nyheter

Det unge talentet går til daglig på linjen entreprenørskap og bedriftsutvikling ved Kvaløya videregående skole. Nå er hun plukket ut til å sitte i juryen til Solofondet, som én av ti ungdommer fra hele landet.

– Jeg sendte inn en søknad, og etter litt kontakt og dialog fikk jeg vite at jeg var plukket ut i juryen. Trolig fikk jeg være med på bakgrunn av hva jeg synes var viktig og så etter hos dem som sendte inn søknader for å få stipendet, og at jeg selv har en bedrift og vet litt om forretningsplaner, sier Nilsen.

– Vi har vært på jakt etter en ungdomsjury som skal være med og velge ut verdige mottakere blant dem som søker støtte fra fondet. Julie passer perfekt inn i denne juryen, sier Maria Heimisdottir Brennodden, som er ansvarlig for Solo hos Ringnes i en pressemelding.


Lager minifestival for ungdom: – Regner med det blir stappfullt

I begynnelsen av april går ungdomsarrangementet Lyst av stabelen, og arrangørene lover heftige konserter.

 

Ser etter realistiske mål

Solofondet skal dele ut opp mot 800.000 kroner i starthjelp til unge mellom 15 og 25 år som ønsker å realisere en ambisjon. De siste 15 årene har fondet ligget i dvale, men det er nå besluttet at det skal starte opp igjen. Tidligere har de gitt pengestøtte til blant annet Kristian Valen og Erlend Loe.

– Hva kommer du som jurymedlem til å se etter?

– Hvor realistisk målene deres er, og om det de gjør er nytt og spennende. Ofte kan man ha kjempegode ideer, men de kan være vanskelig å realisere uten penger.

– Hva får du ut av å være med?

– Jeg tror jeg kan lære mye og bli mer kreativ av andre personer og deres nye ideer, samtidig som man også skal være kritisk til disse ideene, påpeker 17-åringen.


Disse 18-åringene vil levere hjemmebakt surdeigsbrød på døra

Mandag kveld vant de pris for beste reklamefilm, og i løpet av våren håper de å kunne levere hjemmebakte surdeigsbrød på døra til travle tromsøværinger.

 

Startet på Rema

På skolen har Nilsen et fag som heter «entreprenørskap og bedriftsutvikling». I kraft av dette driver hun en elevbedrift sammen med noen andre medelever hvor de produserer interiør ut av gjenbruksmateriale som er hentet fra byggeplasser rundt om i byen. Engasjementet for bedriftsutvikling begynte i midlertidig enda tidligere.

– Siden jeg var 14 år har jeg jobbet på Rema 1000 Kvaløya, og på grunn av det har jeg blitt ganske opptatt av hvordan det å drive en bedrift fungerer. Derfor ønsket jeg også å prøve noe selv.

Hva hun selv ønsker å drive med i fremtiden, er hun likevel usikker på.

– Jeg vet ikke helt hva jeg vil, det er et vanskelig spørsmål. Først må jeg bestemme meg for hva jeg vil studere.


Fikk studieråd fra lærerstudenter

Torsdag var Kunnskapsdepartement på friertokt blant elevene på Tromsdalen videregående for å få dem til å velge lærerutdanning og satse på læreryrket.