LO etablerer studentforening på UiT

I dag er bare syv prosent av norske studenter medlem av LO. Det vil fagorganisasjonen gjøre noe med, og etablerer studentforeninger på syv studiesteder.

NYTT FORBUND: LO skal opprette studentforening på UiT.  

nyheter

UiT er et av stedene LO nå skal opprette studentforening, ifølge Fri fagbevegelse. Først ut er NTNU, før Høgskolen Kristiania, Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder, Høgskolen i Volda, Universitetet i Sørøst-Norge og UiT følger etter.

– Vi har jo en fantastisk historie hvor LO har kjempet fram et bedre samfunn og arbeidsliv. Gjennom LO blir enkeltindivider lettere hørt og sett, og har alltid en god støttespiller i ryggen som skaper trygghet. Alt dette ønsker jeg at flere studenter skal få vite mer om, sier Sean Høiland, leder for LO-studentene ved NTNU, til Fri fagbevegelse.


Nesten halvparten stemte blått ved UiT – men kun én av ti studenter brukte stemmeretten

Under årets studentparlamentsvalg ved UiT, fikk Moderat liste 48,7 prosent av stemmene.