Nesten 9.500 kjøretøy er kontrollert i Nord-Norge så langt i vinter

Vegvesenet har siden oktober i fjor gjennomført 9,478 dekk- og kjettingkontroller. Det har resultert i 317 gebyrer, 382 bruksforbud og seks anmeldelser.

FLERE KONTROLLERT: Hittil i vintersesongen har Vegvesenet kontrollert 40 prosent flere kjøretøy enn i fjor. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

– Vi jobber hver dag for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten på veien våre. Selv om de fleste har tingene i orden, er det vogntog som ikke har noe på veien å gjøre, og de må vi stoppe, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen i en pressemelding.

Etter E8-ulykken i januar som kostet 22 år gamle Charlie Dan Lind livet, har Vegvesenet økt kontrollvirksomheten i nord. Sammenlignet med vinteren 2018, er 40 prosent flere kjøretøy kontrollert så langt i år.


Yrkessjåfører parkerte vogntogene for å minnes Charlie Dan Lind: – Det som har hendt er en tragedie

Samtidig med jordfestelsen av Charlie Dan Lind klokka 13, parkerte yrkessjåfører vogntogene for å minnes dødsulykken på E8 i januar.

 

Trailer-trøbbel

Av de 382 bruksforbudene som ble gitt, ble 324 gitt tilhengere.

– Tolv prosent av tilhengerne vi kontrollerte hadde mangler med dekk- eller kjettingsutrustningen. Det er selvfølgelig for høyt. Vi har lagt oss på en streng linje når det gjelder vurderingen av egnetheten på dekkene, og håper kontrollene gir en signaleffekt om at dårlig vinterutrustning ikke er akseptabelt, sier Sandvik.

Den såkalte vinterperioden varer ut april, men Statens vegvesen kontrollerer dekk og kjetting så lenge føret tilsier at det er nødvendig, ifølge pressemeldingen.


Litauisk vogntogsjåfør dømt til fengsel etter ulykke i Troms

En 56 år gammel vogntogsjåfør fra Litauen ble onsdag dømt til tre måneders fengsel etter en ulykke i Balsfjord i januar. Dagen etter døde mannen som ble påkjørt

 

– Ikke nødvendig å stoppe alle

Tidligere denne uken gikk samferdselsminister John Georg Dale (Frp) ut og sa at det ikke er nødvendig å stoppe alle tunge kjøretøy på grensa.

– I lys av de ulykkene vi har hatt i vinter med vogntog, har mange tatt til orde for at vi må stoppe alle tunge kjøretøy på grensa. Erfaringene viser nå at et slikt tiltak ikke nødvendigvis er det som vil gi oss det beste resultatet, sa ministeren.


Fører anmeldt for å kjøre med 7,5 tonn usikrede betongblokker på lasteplanet

Statens vegvesen holdt tungtransportkontroll på E8 i Tromsdalen onsdag kveld.

 

Han mener målrettede kontroller på både grensen og ved fjellovergangene i landet vil gi bedre resultater.

– Da stopper vi de som mest sannsynlig har mangler, før de andre kan kjøre videre. Vi ønsker å stanse dem som bryter regelverket, og vil unødig forsinke folk som har alt i orden, hevdet ministeren.


Forventer veiutbedring på Kvaløya

Håper på utbedring av veien mellom Tisnes og Larseng.