Politiet ble nedringt etter mystisk lysfenomen på himmelen

Noen trodde de så nødraketter, mens andre ville varsle ifra om de merkelige lysene som dukket opp på himmelen over Tromsø i natt.

RAKETTER: Slik så det ut over Tromsø natt til lørdag da lysene fra raketter på Andøya spredte seg som et mystisk lysfenomen over himmelen.   Foto: Daniel Lilleeng

nyheter

I hele natt har folk sendt bilder og mailer til avisen fra både Tromsø og flere steder i Troms om at de kunne se et merkelig lysfenomen på himmelen. 

Litt over halv ett natt til lørdag skrev politiet i Troms følgende på Twitter:

– Det er kommet inn flere meldinger om nødraketter/nødbluss fra området Vikran, Karlsøy. Observasjonene settes i sammenheng med rakettoppskyting fra Andøy rakettskytefelt.

Nordland politidistrikt la også ut en melding om dette rundt samme tid:

– Andøya Space Center har skutt opp noen raketter. Dette har vært godt synlig på himmelen. Politiet har mottatt mange meldinger vedrørende observasjonene.

FRA ANDØYA: På en natt med klarvær ble lysene fra rakettene på Andøya også synlige over Tromsø.   Foto: Svein Børre Mathisen

 

Andøya Space Center skriver på sin nettside at det ble gjennomført flere rakettoppskytinger etter midnatt.

Nordlys skriver at politiet på forhånd hadde mottatt et varsel om en rakettkampanje ved oppskytingsbasen i tidsrommet 23. mars til 10. april.

– Vi har fått en masse telefoner. Noen trodde de så nødraketter, og ringte politiet som de også skal gjøre i slike situasjoner. I våre hektiske dager, med masse telefoner og mailer, ønsker vi å bli varslet mye nærmere oppskytingene. Spesielt på denne årstiden når det er mørkt store deler av døgnet, og slike lysfenomen kan ses over veldig store avstander, sier operasjonsleder i natt, Kåre Munkvold, til avisen.

LYSSHOW: Slik så det ut på himmelen over Tromsø natt til lørdag.  Foto: Karin Guttormsen