Liket funnet i Barentshavet er obdusert

Identiteten til mannen som ble funnet i Barentshavet i forrige uke er ennå ikke kjent, men ifølge Dagbladet sjekker politiet om det kan være en savnet krabbefisker.

TATT TIL LAND: Den døde personen som ble funnet av reketråleren Remøy i Barentshavet i forrige uke, ble obdusert mandag. Politiet kjenner ikke identiteten, men slår fast at det er en mann mellom 30 og 50 år.   Foto: Inge Wahl, NTB scanpix

nyheter

– Det er en mann mellom 30 og 50 år, rundt 1.80 centimeter høy. Vi har sikret DNA og fingeravtrykk. Men vi har ingen ID nå og vi vet ikke nasjonaliteten, sier Ståle Luther, seksjonssjef for etterforskning, til NRK mandag.

Mannen som ble funnet, hadde på seg tøy som indikerer at han var fisker.

Endelig obduksjonsrapport vil ikke foreligge med det samme. Tirsdag skal det gjennomføres en CT-scan, som er et hjelpemiddel for å finne alder, skriver Dagbladet.

Reketråleren Remøy fikk liket i trålen i Smutthullet i Barentshavet sist torsdag. Den døde bar preg av å ha ligget lenge i sjøen. Fiskebåten brakte den døde til kai i Båtsfjord i Finnmark fredag.

Politiet holder funnet opp mot tidligere forsvinningssaker i havområdene. Ifølge politiet er det ingen nordmenn savnet i området. Politiet har opprettet undersøkelsessak, og ID-gruppen til Kripos er også koblet inn.

Ifølge Dagbladet skal likfunnet sjekkes opp mot et par savnede krabbefiskere som forsvant i nærheten av funnstedet for noen år siden.

Den ene var en russisk fisker på 27-28 år, og forsvant fra det latviske snøkrabbeskipet «Memele» 21. april 2016, da han skal ha blitt dratt over bord ved å ha hektet seg fast i lina som forbinder krabbeteinene.

Den andre, en litauisk sjømann, forsvant 5. november 2014 fra det litauiske skipet «Karalius» som fisket etter snøkrabbe i samme område.

Politiet har bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med opplysningene og sjekker disse ut.