Politiet har frigitt navnet på mannen som omkom i fjellulykken

Det var UNN-overlege Eivind Smeland (52) som tirsdag omkom på Sultinden i Lyngen.

OMKOM: Eivind Smeland (innfelt) omkom i fjellulykken på Sultinden i Lyngen tirsdag.  Foto: ARNE TEIGEN/Framtid i Nord

nyheter

Det informerer politiet om i en pressemelding onsdag  i samråd med Smelands pårørende.


Mann omkom i fjellulykke i Lyngen

Falt trolig over hundre meter etter et skavelbrudd og ble siden tatt i et snøskred.

 

Smeland falt da en skavl knakk, og skavlen utløste et snøskred.


Sultinden i LyngenKreditering: Norgeskart

 

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.53 tirsdag, og rundt en time senere ble mannen funnet ved hjelp av sende- og mottakerutstyr i snøskredet av personellet fra ambulansehelikopteret. Smeland ble erklært død på stedet.

Eivind Smeland var en erfaren fjellvandrer med en forkjærlighet for Lyngsalpene. Her avbildet i forbindelse med lanseringen av boken «The Lyngen Alps» i 2013.  Foto: Arne Teigen

Smeland ble erklært død på stedet.

Han var en del av et turfølge på fire personer, de tre andre ble vitner til ulykken. Det var turfølget som varslet politiet. De øvrige i reisefølget tok seg ned fra fjellet selv, der ble de møtt av lokalt politi og tatt hånd om av Lyngen kommunes kriseteam.


UNN-ansatte i sorg etter kollegaens bortgang: – Han var en gledesspreder

Den avdøde overlegen minnes som en respektert medarbeider med mye godt humør av sine kolleger ved sykehuset.

 

Eivind Smeland jobbet som overlege på kreftavdelinga ved UNN, og var i tillegg en erfaren fjellvandrer. I 2012 skal han ha fullført drømmen sin om å bestige samtlige 145 topper i Lyngsalpene ifølge Friflyt.


Turkompis om Eivind Smeland: – Han var en venn av de helt sjeldne

Stein Tronstad i Tromsø alpine redningsgruppe ble selv utkalt i forbindelse med ulykken som kostet hans nære venn livet. Til iTromsø sier han at Eivind var først oppe på toppen, før han falt mellom 300 og 500 meter ned fjellsiden.

 

I 2013 ga han ut boka «The Lyngen Alps» sammen med Sjur Nesheim. Boka er en gjennomgang av klatring og ski i Lyngsalpene. Forfatterne fikk pengestøtte for å skrive boken fra både Storfjord og Lyngen kommune.