UNN-ansatte i sorg etter kollegaens bortgang: – Han var en gledesspreder

Den avdøde overlegen minnes som en respektert medarbeider med mye godt humør av sine kolleger ved sykehuset.

MISTET KOLLEGA: 52 år gamle Eivind Smeland, som mistet livet i en fjellulykke tirsdag, arbeidet på UNN.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Mannen som omkom ved Sultinden i Lyngen mandag var 52 år gamle Eivind Smeland. Smeland jobbet som overlege ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, og politiet offentliggjorde avdødes navn onsdag.


Politiet har frigitt navnet på mannen som omkom i fjellulykken

Det var UNN-overlege Eivind Smeland (52) som tirsdag omkom på Sultinden i Lyngen.

 

Rolv-Ole Lindsetmo, klinikksjef på kirurgi-, kreft- og kvinnehelseklinikken ved UNN, var blant avdøde Eivind Smelands nærmeste kolleger.

Lindsetmo, og Smelands øvrige kolleger ved UNN, reagerte med fortvilelse og sorg da de fikk nyheten om 52-åringens bortgang.

Eivind Smeland omkom i fjellulykken i Lyngen tirsdag. Her avbildet i forbindelse med lanseringen av boken «The Lyngen Alps» i 2013.  Foto: Arne Teigen

 

– Vi fikk nyheten under et ettermiddagsmøte for toppledelsen ved UNN tirsdag ettermiddag, sier han.


Turkompis om Eivind Smeland: – Han var en venn av de helt sjeldne

Stein Tronstad i Tromsø alpine redningsgruppe ble selv utkalt i forbindelse med ulykken som kostet hans nære venn livet. Til iTromsø sier han at Eivind var først oppe på toppen, før han falt mellom 300 og 500 meter ned fjellsiden.

 

Nøt stor respekt i fagmiljøene

Klinikksjefen omtaler Smeland som en mann med mye godt humør.

– Eivind var en gledesspreder. På kreftavdelingen har vi gjennomført en samling der man har grått, og støttet hverandre – men også husket Eivinds smil og latter.


Mann omkom i fjellulykke i Lyngen

Falt trolig over hundre meter etter et skavelbrudd og ble siden tatt i et snøskred.

 

Smeland og Lindsetmo var kolleger i en årrekke, og har kjent hverandre siden de studerte medisin ved Universitetet i Tromsø på 80-tallet.

MINNES KOLLEGAEN: Klinikksjef ved UNN, Rolv-Ole Lindsetmo, sier at kollegeene til Eivind Smerud reagerte med fortvilelse og sorg da de mottol dødsbudskapet. Foto: UNN 

 

– Eivind var en høyt aktet og respektert medarbeider ved min klinikk i mange år. Han nøt også stor respekt i fagmiljøene utenfor UNN, og deltok i forskjellige utvalg for kreftbehandling i Norge. Eivind var veldig opptatt av pasientenes ve og vel.

– En del av UNN-familien

Lindsetmo forteller at Smeland hadde et stort nettverk på sykehuset.

– Eivind var absolutt en del av UNN-familien. Mange her på sykehuset var også blant hans turkamerater. De UNN-ansatte som måtte hente ham etter ulykken var også å regne som Eivinds kolleger, og hendelsen gjorde et dypt inntrykk på dem, sier Lindsetmo.