Flyene til og fra Langnes er fullere i år enn i fjor

Flere har reist via Tromsø lufthavn så langt i år sammenlignet med fjoråret.

TALL FRA FØRSTE KVARTAL: Så mange reiste via Tromsø lufthavn Langnes. 

nyheter

Avinor har offentliggjort tallene for vintertrafikken på Tromsø lufthavn. Her kommer det fram at det i løpet av første kvartal reiste 609.093 passasjerer via Tromsø lufthavn. Dette skriver Avinor i en pressemelding.


Snart kan du fly direkte hit fra Tromsø

Fra januar neste år kan du fly med SAS direkte fra Tromsø til Brussel.

 

Ifølge tallene er dette 5,5 prosent flere enn samme kvartal i fjor. Disse fordelte seg på 524.119 innland (pluss to prosent) og 84.974 utland (pluss 34,6 prosent). I samme kvartal gikk antall flyreiser ned med 2,1 prosent. Reduksjon i antall reiser, kombinert med økt passasjerantall, betyr fullere fly og bedre kapasitetsutnyttelse, heter det i pressemeldingen.


Så mye fløy vi i januar

Nesten 200.000 passasjerer reiste via Tromsø lufthavn i januar.

 

I mars reiste 213.237 passasjerer via Tromsø lufthavn, som tilsvarer en vekst på 7,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Av disse reiste 185.701 på innlandsflyginger, her tilsvarer veksten 4,7 prosent. Direkte til utland økte med 30,8 prosent, totalt 27.536 reisende.


Legger ned direkterute fra Tromsø

Det tyske flyeselskapet Germania er konkurs.