Dette risikerer du om skuteren ikke er forsvarlig sikra

Statens vegvesen ber folk frakte sine påskegreier, som denne snøskuteren, forsvarlig.

Statens vegvesen vil følge med på skuterfrakten i påsken. Her var alt i orden, skuteren er godt sikret på tilhengeren.  Foto: ROGER FURUMO/STATENS VEGVESEN

nyheter

Påsken er høysesong for frakt av skuter til og fra hytta. Statens vegvesen går nå ut og ber folk sørge for at de er forsvarlig sikret.

– Av erfaring vet vi at mange benytter påsken til å frakte skutere ned fra hytter og til lagring. Dessverre ser vi også at flere slurver med sikringen. Vi har sett eksempler der folk frakter snøskuterne bakpå pick-uper så de halvveis henger utfor bilen, eller er plassert usikret på en tilhenger. Snøskutere er tunge, og om de ikke er godt nok sikret utgjør de en betydelig fare i trafikken, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen til Harstad Tidende.

Det hører til saken at skuteren på bildet er stoppet godt fast i hengeren og fikk kjøre videre uten noen form for straff eller tilsnakk, sier Statens vegvesen.


I dag er årets store bulkedag. Dette bør du tenke på før du kjører

Fredag før påskeferien er en av de største utfartsdagene på veiene. Ifølge Tryg forsikring er dette også dagen da det smeller oftest i trafikken.

 

Tilhengerkalkulator

Kjører du med tilhenger, er det viktig at du både har førerkort og bil som tillater at du kjører med tilhenger.

– Regelverket knyttet til kjøring med tilhenger kan være komplisert å sette seg inn i. Jeg anbefaler derfor at man bruker tilhengerkalkulatoren vår på vegvesen.no eller i appen vår, «Bil og henger», sier Sandvik.


Håper sjåførene tar det med ro i påsketrafikken

Det er ventet stor trafikk i påskerushet, og Statens vegvesen ber folk om å være forsiktige.

 

Risikerer bruksforbud

Statens vegvesen har tidligere år fulgt ekstra godt med på skutertransporten i påsken, og lover også å holde et våkent øye med den i år.

– Utekontrollen vår vil være på jobb langs veien også i påsken. Blir du stoppet med en skuter som ikke er tilstrekkelig sikret, risikerer du å få bruksforbud og bli stående til du får ordnet alternativ frakt, sier Sandvik.