Mens det varsles store kutt i helse- og omsorgssektoren, blar kommunen opp 100.000 kroner til folkefest i Narvik

Kommunen gir tilskudd fordi den mener at VM i Narvik vil kunne ha store ringvirkninger for hele landsdelen. Anni Skogman (Frp) kaller pengestøtten «galskap».

RINGVIRKNINGER: Jarle Heitmann (Ap) mener at et alpin-VM i Narvik også vil komme Tromsø til gode.  Foto: Frank Lande

nyheter

I fjor gikk Norges Skiforbund inn for Narvik som vertsby i søknaden om VM i alpint i Norge i 2027. Nå skal det skrives søknad for å få vinterarrangementet til Nord-Norge.


Dette er saken
  • Narvik arbeider for å få VM i alpint til byen i 2027 og Alpin VM 2027 AS har søkt flere kommuner om tilskudd for å utforme søknaden.
  • Narvik kommune gir 500.000, mens Harstad og Tromsø gir 100.000 hver.
  • Administrasjonssjefen mener at VM i Narvik vil kunne ha store ringvirkninger innen reiseliv i hele landsdelen.
 

Nylig bevilget formannskapet 100.000 kroner fra disposisjonskontoen til selskapet som skal utarbeide søknaden.


 

Flere har gitt tilskudd

Ifølge administrasjonen vil VM i Narvik kunne gi store ringvirkninger innen reiseliv i landsdelen, samt bidra til å bygge opp verdifull arrangementskompetanse i regionen.

Jarle Heitmann (Ap) forsvarer tilskuddet med at et så viktig arrangement også vil komme Tromsø til gode.

– Med et internasjonalt mesterskap i Nord-Norge vil både landsdelen og Tromsø bli mer attraktivt som vintersportsdestinasjon, sier han.


Politikerne ut mot kuttliste: – Dette er fryktelig og urovekkende å lese

Formannskapet var ikke nådig i tilbakemeldingen på kuttforslaget administrasjonen la fram tirsdag. – Dette er politisk umulig.

 

Ifølge Heitmann kan det også være aktuelt å bruke Kroken som treningsanlegg i forbindelse med VM. Dermed kan arrangementet også bli positivt for alpinmiljøet i byen.

– I tillegg vil det at vi gir støtte nå komme Tromsø til gode når vi skal søke om å være vertsby for ett eller annet mesterskap i framtida, avslutter Heitmann.


Edith (96) protesterer mot matkutt: – Skal de gjøre oss enda slankere?

At det nå foreslås å kutte kostverter og redusere antall måltider ved sykehjemmene får ansatte, beboere og eksperter ved UNN til å reagere.

 

– Galskap

KRITISK: Anni Skogman (Frp) synes det høres fint ut med alpin-VM i Narvik, men synes ikke Tromsø kommune skal bruke penger på arrangementet.  Foto: Frank Lande

 

Anni Skogman (Frp) håper Narvik får VM til byen, men synes ikke Tromsø kommune skal bidra økonomisk.

– Jeg skjønner at det er hyggelig med VM, men jeg synes det er galskap at vi skal bruke penger på det, sier Skogman.


Kuttene i helse og omsorg: – Man kan bli nødt til å gjøre samme jobb med færre folk. Og det går ut over kvaliteten

Avdelingsdirektør for helse og omsorg i Tromsø kommune, Trond Brattland, mener de kan spare 180 millioner kroner i løpet av ett år ved å gjennomføre de foreslåtte kuttene.

 

Selv om 100.000 kroner er en liten sum i den store sammenhengen, så mener Skogman at det er viktig å vurdere alle utgifter i en tid hvor det skal gjøres store kutt i helse og omsorg.

– Vi må se på hele pengebruken vår fordi det er nettopp summen av slike mindre utgifter som gjør at vi er i den situasjonen vi er i dag, sier Skogman og legger til:

– Det er som i privatøkonomien: Du må betale husleia før du kan gå på fest.


Foreslår å kutte korttidsplassene i Lakselvbukt: – Jeg vil bare bli værende her, sier Hanna (91)

Seksjon for hjemmetjenester har igjen foreslått å legge ned korttidsplassene ved Lakselvbukt bo- og servicesenter. Verken enhetsleder, avdelingsleder, ansatte eller beboere ble rådført først.