iTromsø-eier har blitt hovedeier i svensk mediekonsern

Polaris Media har inngått avtale om å bli hovedeier i Stampen Media AB konsern.

BLIR HOVEDEIER I SVENSK KONSERN: Polaris Media går inn som hovedeier i Stampen Media AB. Her representert ved Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

nyheter

Polaris Media som eier Mediehuset iTromsø inngikk fredag, sammen med de svenske medieselskapene NWT Gruppen AB og VK Media AB, en endelig og bindende transaksjonsavtale med Stampen Media AB og dets aksjonærer. Dette skriver Polaris i en pressemelding.

Investeringen skal gjøres gjennom et felles investeringsselskap, PNV Media AB, hvor Polaris vil eie 70 prosent, og de resterende to selskapene henholdsvis 20 og 10 prosent. Transaksjonen er forventet gjennomført 25. april.


Kommentar

Hvor var du da NRK brakk staven?

Først mistet vi NRK-lisensen – torsdag kom det beskjed om at NRK også dropper vintersporten.

 

Stampen Media er det klart ledende mediehuskonsernet på Sveriges vestkyst, fra Strömstad i nord til Halmstad i sør, og er et av Sveriges største mediehuskonsern med en omsetning i 2018 på SEK 1,49 milliarder. De har seks mediehus, med Göteborgs-Posten («GP») som det klart største med omtrent 125.000 abonnenter.

– Stampen Media har gjort en spennende reise og er i dag et stabilt selskap med dyktige medarbeidere og sterke mediehus. Dette er en strategisk og langsiktig investering for oss og vi ser fram til å lede og utvikle mediehusene sammen, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media i pressemeldingen.


Enorm opplagsvekst for iTromsø: Har økt 16 prosent på ett år

Opplags- og lesertallene som ble offentliggjort i dag, vitner om en fenomenal utvikling for mediehuset.

 

Etter transaksjonen vil Polaris Media eie 45 mediehus, hvorav 39 i Norge og seks i Sverige.