Påskeuka starter greit, men så kommer regnet

Dersom du hadde håpet på en skitur i påsken, ser det ut som du burde kjappe deg hvis du vil unngå regn.

GREI START PÅ UKA: De første dagene av påskeuka blir grei, ifølge meteorolog Rannveig Eikill. Men fra torsdag kan det komme en del regn. Bildet er fra Finnvikdalen i påsken 2018. Foto: Håkon Steinmo 

nyheter

Påskeuka starter med oppholdsvær og lite nedbør, men fra torsdag kveld vil det sannsynligvis begynne å regne.

– Prognosene ser kanskje litt bedre ut nå enn de gjorde før helga, sier Rannveig Eikill, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge

Oppholdsvær

Mandagen startet med oppholdsvær som vil fortsette de neste dagene.

– Det ser ut som det stort sett blir oppholdsvær fram til onsdag, men det kan nok fremdeles være en del skyer, sier Eikil.

Hun legger til at solen sannsynligvis vil titte fram.

– Det blir nok oppsprekk i skyene, slik at du får gløtt av blå himmel og sol i disse dagene, sier Eikill.

Påskeuka vil ikke være preget av mye vind. Eikill forklarer at høytrykket som har dominert de siste dagene har flyttet seg nordover.

– Så vi får ikke den samme vestavindene vi har hatt tidligere, sier Eikill.

– Det blir ganske rolige vindforhold i dagene fremover. Mandag kan det komme opp til vestlig frisk bris, men fremover ser det ut som det ikke vil bli mer enn tidvis skiftende bris, sier Eikil.


Anna Schjetlein (1881–1965):

Sporene vi etterlater oss

I dag setter vi spor etter oss hele tiden. Hva vi gjør blir registrert av et rabattkort her, et overvåkingskamera der. Tidligere etterlot man seg færre, men mer varige spor.

 

Nedbør

Fra torsdag ettermiddag vil situasjonen endre seg.

– Første del av torsdagen ser veldig fin ut. Delvis skyet, men vi kan få en del sol. Utover sen ettermiddag og kveld vil det skye litt mer til, og vi får litt regn, sier Eikill.

Regnet vil sannsynligvis fortsette på fredagen og inn i helga.

– Til helga blir prognosene mer usikre, men det kan nok komme noe regn både lørdag og søndag. Kanskje spesielt på søndag.

Temperaturene vil være forholdsvis stabile, med plussgrader hele uka.

– Dersom det klarner opp kan det også bli nattefrost, sier Eikill

– Ikke mye vind og ikke veldig kaldt

Selv om værprognosene tilsier at det kan komme noe regn, mener Eikill at det ikke er stor grunn til stor bekymring for påskens skitur.

– Hvis du er en ivrig skigåer kommer du deg ut uansett vær. De nærmeste dagene er det jo greit, selv om det blir ganske mildt. Ikke mye vind og ikke veldig kaldt, sier Eikill.