Mann (50) tatt for fyllekjøring i arbeidstiden

Hadde drukket flere enheter dagen før.

Illustrasjonsbilde fra en alko-test.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

Lørdag 28. juli i fjor kjørte den 50 år gammel mannen på diverse veier på Tromsøya, til tross for at han var påvirket av alkohol.

Hadde drukke kvelden før

Tiltalte forklarte i retten at han drakk flere enheter øl, både hjemme og ute på byen med kompiser kvelden i forveien, men forklarer at han var hjemme senest klokken 22.00. Sjefen hans skal ha ringt ham samme kveld med spørsmål om han kunne kjøre dagen etter.

Ettersom de manglet folk på arbeid, takket han ja til dette. Derfor satte mannen seg bak rattet i seks-tiden på morgenen. På vei til Kvaløya ble han stoppet ved flyplassen av politiet som utførte promillekontroll.

0,7 i promille

Etter å ha blåst positivt ble tiltalte tatt med til legevakten for blodprøvetesting. Blodprøven som ble tatt klokken 08.26 lørdag morgen viser at det er påvist etanol i blodet tilsvarende 0,7 promille.

Mannen dømmes til betinget fengsel i 21 dager, med prøvetid på to år. Han idømmes en bot på 25.000 kroner, og mister også førerkortet i 16 måneder, hvorav tapstiden regnes fra førerkortet ble beslaglagt.