Betydelig skredfare i hele Troms

Over helgen forventes det naturlig utløste snøskred etter mildværet de siste dagene.

Illustrasjonsfoto fra en skredøvelse på Finse tidligere i år arrangert av Røde Kors i samarbeid med Politi og Norske Redningshunder.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Om du skal ut på tur i helgen, bør du lese deg godt opp på det oppdaterte skredfarevarselet på Varsom.


Slik blir påskeværet dag for dag

Påskehelga starter på topp, før det blir stadig gråere fram mot søndag.

 

Snøskredvarslingen melder om skredfarenivå 3 (betydelig skredfare) i Tromsø, Lyngen, Sør-Troms, Indre-Troms, Nord-Troms og Vest-Finnmark fredag, lørdag og søndag.


Ber folk som skal ut på tur i påsken om å være obs på skredfaren: – Det er veldig vanskelig å vite når og hvor slike skred løsner

Onsdag har det vært utløst en rekke skred i regionen. Torsdag er det meldt om påskens fineste vær, og ekspertene ber folk ta hensyn til skredvarselet.

 

– Våte løssnøskred er hovedproblemet, men det finnes også vedvarende svake lag som kan føre til store skred, advares det om i skredvarselet for Tromsø lørdag:

– I lavlandet er det ventet å gå naturlig utløste løssnøskred. Vedvarende svake lag av kantkorn høyt i snødekket vil få sin første gjennomfukting, og det er ventet enkelte store skred i den forbindelse. Faren for at fuktigheten trenger ned til et vedvarende svakt lag dyp i snødekket fra februar vil øke. Skred som går i dette laget kan bli svært store.

Fareskala for snøskred  Foto: Varsom