Frykter Finnsnes blir den eneste plassen i Nord-Norge hvor man kan ta motorsykkel-lappen

NAF er skeptisk til konsekvensene av den foreslåtte omorganiseringen av Statens vegvesen.

ENSTE I NORD: Finnsnes trafikkstasjonen i Botnhågen kan bli den eneste hvor det er mulig å kjøre opp til motorsykkel i Nord-Norge, advarer NAF.  Foto: STIAN BLINDHEIM (Folkebladet)

nyheter

Statens vegvesen vil kutte internkostnader med 1,7 milliarder kroner og jobber for tiden med en omorganisering, som blant annet innebærer å flytte 1.650 ansatte til fylkene.


Kutt på 1,7 milliarder kroner gjør fremtiden usikker for Veivesenet

Men regionveisjef Turid Stubø Johnsen (51) lover at innhogget ikke skal påvirke kontrollvirksomheten i Nord-Norge.

 

Ifølge en pressemelding fra NAF vil omorganiseringen blant annet føre til at antall steder for å ta førerprøver blir redusert fra 74 til 52. Kuttet i antall steder gir betydelige ekstrakostnader flere steder i landet, melder NAF.

– Et eksempel er om man skal ta motorsykkel-lappen i Nord-Norge. For de tre nordligste fylkene foreslås det å ha et sted for det, nemlig på Finnsnes. Det er tre timer fra Tromsø og seks timer fra Kirkenes hver vei, skriver Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.


Debatt:

1650 ansatte i Vegvesenet mister ikke jobbene sine

Det er skapt et inntrykk av at en rekke ansatte i Statens vegvesen mister jobbene sine. Dette er feil.

 

– Det kuttes i antall steder uten å ta hensyn til både samfunnskostnader som tapt arbeidstid og skole, og ikke minst kostnadene til den enkelte som skal ta førerkort. Dette er ikke bra nok. Vi vil at våre medlemmer og andre forbrukere skal få tjenester av god kvalitet og tilgjengelighet. Nå legger Statens vegvesen opp til det motsatte for veldig mange.