Tromsø-bosatte Santha følger angrepene i hjemlandet: – Familien min skulle ha vært på gudstjenesten i kirken i dag

Det har søndag morgen norsk tid vært flere eksplosjoner i kirker og ved hoteller flere steder på Sri Lanka. Hjemme i Tromsø sitter Santha Fernando og bekymrer seg over angrepene i hjemlandet.

Sri Lankas forsvar sikrer området rundt en kirke i Colombo på Sri Lanka søndag morgen.  Foto: Eranga Jayawardena/AP Photo og Privat

nyheter

Over 400 personer er skadet og minst 207 personer er drept i eksplosjoner på Sri Lanka, skriver VG. Minst 35 av de omkomne er utenlandske. Forsvarsminister Ruwan Wijewardene har betegnet angrepene som terror.

Flere eksplosjoner

Like før klokken 06 norsk tid meldte nyhetsbyrået NewsNow360 om en eksplosjon i St. Anthonys-kirken i Colombo sørvest på Sri Lanka. Like etter ble det meldt om en ny eksplosjon i kirken St. Sebastian i byen Negombo, skriver VG.

Det er i denne kirken familien til Tromsø-bosatte Santha Fernando skulle ha vært på gudstjeneste søndag formiddag. I stedet bestemte de seg for å dra på midnattsmesse natt til søndag.

– Her i Tromsø sitter man langt unna situasjonen, men man er likevel bekymret for alle der nede. Alle mine slektninger bor i Negombo, men det høres ut som om det har gått greit med dem, sier Fernando til iTromsø.

Begrenset informasjon

Dagen har han brukt på å følge situasjonen tett, og holder kontakten med familie og venner på Sri Lanka. Fernando, som er fra Negombo på Sri Lanka, har selv bodd i Tromsø i 30 år. Søsteren hans bor også i byen.

Myndighetene i landet har innført portforbud med umiddelbar virkning frem til klokken 06 mandag morgen, og de har også stengt sosiale medier. Fernando har imidlertid kontakt med familie og venner via SMS.

– Vi har begrenset med informasjon, da myndighetene har stoppet sosiale medier. Det har blitt spredt tragiske bilder og videoer fra åstedene, som viser eksplosjoner, og kroppsdeler, sier Fernando.

– Fabrikkert informasjon

Det største problemet har vært spredning i sosiale medier av det Fernando omtaler som fabrikkert informasjon.

– Det har versert dokumenter med det som ser ut som fabrikkert informasjon. Det som er mest bekymringsverdig er at man med dette kaster bensin på bålet, og jeg er redd for oppblussing av opptøyer, sier Fernando.


Er du på Sri Lanka? Kontakt oss på nyheter@itromso.no eller telefon 77 64 06 00.