Ny daglig leder for Smørtorget kafé:

– Det er skjebnebestemt

Marianne Modal (46) begynte å jobbe som kokk ved Compagniet i Sjøgata 12 i 1990. 29 år senere står hun bak disken på Smørtorget i Sjøgata 11 som ny daglig leder.

– RINGEN ER SLUTTET: Marianne Modal (46) startet sin kokkekarriere i Sjøgata 12. Nå er hun daglig leder for Smørtorget kafé i Sjøgata 11. – Det føles som om ringen er sluttet, sier Modal. FOTO: Eline Grønvoll 

nyheter

– Det føles veldig riktig. Nesten som om ringen er sluttet.

I dag har Modal sin femte vakt som daglig leder ved Smørtorget kafé. Hun snakker om sin nye jobb med stor iver.

– Smørtorget er et ungt, kreativt miljø med mye sjel. Det er så mange ting jeg vil gjøre at jeg bobler over med god energi. Jeg er utrolig glad for å stå hvor jeg står nå, og føler at det nærmest er skjebnebestemt.

Traff hverandre på nyfødt intensiv

Modal jobbet som kokk i kantina på Fylkeshuset da hun ble kontaktet av eier og daglig leder av Smørtorget, Hilde Eilertsen Sletvold, og bedt om å søke.

– Første gang jeg traff Hilde var da hun jobbet som barnesykepleier på nyfødt intensiv og min sønn på 24 uker og 6 dager kom til verden. Noen år senere, da Hilde jobbet med «Home start» for Kirkens Bymisjon, hjalp hun oss å komme i kontakt med noen som kunne avlaste oss litt hjemme.


Nitty Gritty-sjefen:

– Endelig har vi fått åpne

Etter en særdeles trang fødsel har den nye restauranten Nitty Gritty i Storgata kunnet slå opp dørene med alle løyver på plass.


Modal og Sletvold traff hverandre igjen da sønnene begynte på turn sammen.

– Da jeg fortalte Hilde at jeg er kokk, ble jeg tilbudt jobb på stedet. Dette er seks år siden og på den tiden hadde jeg ikke overskudd til noe mer enn en «vanlig» dagtidsjobb. Men det har jeg nå, og jeg har masse planer for dette stedet, sier Modal.

Drømmejobben

Modal har jobbet som kokk på hotell, restauranter, på båt og på værstasjonen på Bjørnøya.

– Mine arbeidserfaring har innebåret svært ulike miljø med mange interessante mennesker. Jeg er derfor romslig i møte med andre og har ambisjoner om at alle som jobber her skal blomstre og dra i samme retning.


– Det har ringt masse folk hele tiden og lurt på når vi skal åpne igjen

Etter fire ukers stenging er en av Tromsøs mest populære restauranter åpen igjen.


Hvis drømmejobben fins, er Modal rimelig sikker på at hun har landet den.

– Akkurat nå tenker jeg at dette er drømmejobben. Smørtorget er et sted hvor jeg kan bruke min egen kreativitet. Bjørnøya var også en drømmejobb for meg den gang – en evig hyttetur.

Aldri i tvil

Sletvold var aldri i tvil om at Modal var det rette for jobben.

– Vi ønsker å drive mer bærekraftig med hensyn til miljøet, og lage mer selv for å ha kontroll på ingredienser. I tillegg vil vi ha mer fokus på glutenfrie produkter, veganske alternativer, og mat for folk som har cøliaki og laktoseintoleranse. Marianne har kunnskapen og initiativet og egentlig alt vi ønsker oss. Vi er så heldige som har funnet henne, sier Sletvold.

Modal har allerede tatt grep om noen praktiske ting på kjøkkenet.

– Vi lager all mat fra bunnen av og jeg er veldig opptatt av at mat ikke skal kastes. Derfor lager vi nå havreciabatta basert på gårsdagens havregrøt som ble til overs. Jeg har også planer om blant annet raw food-kaker og nydelig hummus. Vi skal tilpasse oss mattrendene som er.


Tromsø-bakeri nominert til Årets Bakeri 2019

Tromsø Bakeri er det eneste nordnorske bakeriet blant de 18 bakeriene som er nominert til Årets Bakeri 2019.