SAS-streiken gir permitteringer i Widerøe

Flyselskapet Widerøe melder at det må permittere ansatte på 14 flyplasser på grunn av SAS-streiken. Det bekrefter flyselskapet til E24.

SMITTER: Innstilte fly i forbindelse med pilotstreiken i SAS gjør at Widerøes bakkemannskaper permitteres på 14 flyplasser.   Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

nyheter

Pilotstreiken i SAS har smittet over på Widerøe, som har fått mye mindre å gjøre på basene de drifter på. 

– Vi sendte ut permitteringsvarsel før streiken i SAS var et faktum, og vi har i ettertid hatt sentrale og lokale diskusjoner. De ansatte har hatt mulighet ta ut overtid eller ferie, for å eventuelt håndtere permitteringen på en annen måte, sier informasjonssjef Catharina Solli.


Norwegian setter opp ekstra avganger til og fra Tromsø

Stor pågang som følge av pilotstreiken i SAS får konkurrenten Norwegian til å sette opp flere avganger fra Tromsø lufthavn.

 

Selskapet sier at SAS-streiken gir mindre behov for bakkemannskaper enn vanlig.

– Dette gjelder 14 av 41 våre flyplasser, der vi er direkte berørt av en sterk reduksjon av SAS-avganger. Per nå har jeg ikke oversikt over hvor mange ansatte dette gjelder, og det er utelukkende snakk om bakkemannskapene, sier hun videre.

Solli sier at alle Widerøes flyginger går som normalt.

– Passasjerer som reiser i kombinasjon med oss og SAS har hatt mulighet til ombooking eller refusjon av reisen, og vi har fortløpende forlenget denne fristen når det ikke har kommet noen løsning på streiken. Per nå gjelder dette til 1. mai.


Ingen kontakt i SAS-streiken – 110.000 rammes

1.213 SAS-flygninger mandag og tirsdag er kansellert som følge av pilotstreiken. Det har ikke vært kontakt mellom partene, og Parat ber NHO Luftfart roe seg.

 

SAS-streiken rammer også Widerøes ansatte.

– Det har oppstått problemer for personell som pendler til basene.