6.843 lærere i Norge har fått godkjent søknad om videreutdanning

I Troms har 256 lærere fått godkjent sine søknader om videreutdanning innen fagene matematikk, norsk og engelsk.

VIDEREUTDANNING: 11.459 lærere har søkt om videreutdanning i 2019. Av disse har 6.843 lærere fått sin søknad godkjent.   Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

Totalt får 4.076 lærere tilbud om videreutdanning i matematikk, norsk og engelsk, ifølge en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

– Gode lærere med solid og oppdatert kunnskap er nøkkelen til at elevene skal lære mer. Om lag 27.000 lærere har tidligere fått tilbud om videreutdanningen, og nå får enda flere lærere muligheten, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i pressemeldingen.


Færre vil bli lærer og sykepleier

Færre søker seg til lærerutdanninger og sykepleien, viser årets søknadstall til høyere utdanning.

 

Videreutdanning

Innen 2025 må flere lærere ta videreutdanning for å kunne undervise. I fagene norsk, matematikk, engelsk, norsk tegnspråk og samisk må lærere fra og med 2025 ha minst 30 studiepoeng for å kunne undervise på barneskolen, og 60 studiepoeng for å kunne undervise på ungdomsskolen.

1.646 lærere har fått tilbud om studieplass i matematikk, 68 av disse lærerne er i Troms fylke.

I tillegg har 66 lærere i Troms fått godkjent søknad om videreutdanning i norsk, og 48 lærere har fått godkjent søknad i engelsk.


 

– Ser at satsingen virker

Siden 2014 har det vært en stor økning i antall lærere som får videreutdanning, ifølge pressemeldingen.

– Vi ser at satsingen virker. Jeg er glad for at lærerne benytter seg av tilbudet, og tallene viser også at mange kommuner har prioritert å gi lærerne sine videreutdanning. Det håper jeg kommunene vil fortsette med i årene som kommer, sier Sanner.

I 2019 har totalt 11.459 lærere i Norge søkt om å få videreutdanning.