Har kontrollert 50 prosent flere tunge kjøretøy i vinter

I Nord-Norge har Statens vegvesen økt kontrollvirksomheten betraktelig sammenlignet med fjoråret.

Kontroll: Statens vegvesen har hatt nesten 50 prosent flere kontroller i Nord-Norge i år sammenlignet med i fjor. Foto: Statens vegvesen 

nyheter

Vegvesenets kontroll av dekk og kjettinger på tunge kjøretøy har resultert i 336 gebyrer, 385 bruksforbud og 6 anmeldelser denne vinteren, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Har kontrollert over 11.000 kjøretøy

I vinter har Statens vegvesen kontrollert vinterutrustningen på 11.286 tunge kjøretøy. Det er 3.638 flere enn forrige vinter, eller en økning på 48 prosent.

DÅRLIG: Et kjøretøy med dette dekket ble stoppet ved Kilpis i vinter. Foto: Statens vegvesen 

– Hensikten med kontrollene våre er å fjerne trafikkfarlige kjøretøy fra veiene våre. I tillegg til flere kontroller har vi også konsentrert kontrollene mer mot grenseovergangene, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen i pressemeldingen.


Nesten 9.500 kjøretøy er kontrollert i Nord-Norge så langt i vinter

Vegvesenet har siden oktober i fjor gjennomført 9,478 dekk- og kjettingkontroller. Det har resultert i 317 gebyrer, 382 bruksforbud og seks anmeldelser.


Har fått bistand

Rundt seks prosent av de kontrollerte kjøretøyene har fått reaksjoner.

– Det betyr at de aller fleste kjøretøyene har de dekkene og kjettingene de skal ha, men at det dessverre fortsatt er noen som ikke har tingene i orden, sier Sandvik.

Statens vegvesen har omprioritert ressursene i vinter, og kontrollører som har reist sørfra har bidratt til den økte kontrollvirksomheten.

ØKT: Helle Torill Sandvik er seksjonsleder i Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen 

– Vi er en landsdel med krevende vinterføre. I tillegg til bistand fra andre steder i landet, har vi også omfordelt egne ressurser. Resultatet er 48 prosent flere kontroller denne vinteren enn forrige, sier Sandvik.


Har kontrollert 5.530 tunge kjøretøy i januar og februar – nesten dobbelt så mange som i fjor

Statens vegvesen har intensivert kontrollene av vogntog i Nord-Norge.