«Ways of Seeing» på Rådstua:

– Stykket handler om mistillit. Mistillit som danner rasisme

Det mye omtalte og kontroversielle teaterstykket ble godt mottatt av publikum i Rådstua.

PUBLIKUM REISTE SEG: Jenny Kold Hansen og Michelle Mikalsen var blant publikummerne som reiste seg etter forestillingen.  Foto: Johannes Ytreberg Meløe

nyheter

Mariam og Aman Kamsare var blant de få som hadde klart å klore til seg billetter til ekstraforestillingen på Rådstua klokka 13 lørdag. Den ordinære visningen startet klokka 16.

– Den var veldig fin, inkluderende og variert. Den har så mange perspektiver, som omfatter både Syria, Norge, Frankrike, multikulturalisme, sier Aman Kamsare.

- VARIERT: Aman Kamsare tok på seg Amnesty-lua før bildet ble tatt. Han syntes forestillingen var variert og interessant.  Foto: Johannes Ytreberg Meløe

Kona legger til:

– Det er virkelig rom for debatt her. Den handler om mistillit. Mistillit som danner rasisme.

Begge var storfornøyde etter å ha sett teaterstykket. Forestillingen skulle bare bli spilt én gang, men ble utvidet til tre ganger. To på lørdag og én på søndag.


«Ways of Seeing» i Tromsø

Nordlys nektes å sende direkte fra debatten om det omstridte teaterstykket

Nordlys hadde en avtale med Vårscenefest om å streame lørdagens paneldebatt, men festivalen har nå ombestemt seg.


- Terningkast fem

Jenny Kold Hansen og Michelle Mikalsen synes forestillingen fortjente ros.

– Terningkast fem!

Hansen syntes at teaterstykket bare manglet én ting.

– Det var en bra forestilling. Jeg er enig politisk i alt de sa, men jeg syntes kanskje ikke de hadde satt det nok på spissen, sier Hansen.

TEATERGLAD: Kristine Wærhaug synes det er spennende at stykket har skapt på mye politisk debatt.  Foto: Johannes Ytreberg Meløe

De var begge glad for å ha sett forestillingen så mange har snakket om uten å ha sett selv.

– Se den, det anbefales! Teater kan få deg til å forstå en sak på en ny måte. Det blir mye mer personlig, sier Hansen.


Setter opp ekstraforestilling av omdiskutert forestilling

Etter at den ordinære forestillingen av «Ways of Seeing» under Vårscenefest i mai ble utsolgt på ti minutter, har de nå satt opp ekstraforestilling. Også billettene til den ble revet bort.


Mange som prater, få som har sett

Programleder for festivalen Ida Løken Valkeapää ga blomster til gjengen bak forestillingen «Ways of Seeing».

– Festivalen vår handler om hvem vi stoler på. Programmet var ferdig, men så dukket denne forestillingen opp i november. Vi kunne ikke la være å inkludere den. Det var ingen penger igjen, ingen rom, dette ville aldri gått uten deres hjelp, sier Valkeapää.

Publikum applauderte regissør og skuespillere. En pressefotograf prøvde å snike seg til et bilde, men ble strengt avvist. Både presse og publikum fikk beskjed om at det ikke var tillatt å ta bilder i salen.

– Mye av diskusjonen som har vært i ettertid, har vært av folk som ikke har sett forestillingen, sier Valkeapää.

Etter siste forestillingen på lørdag skulle det være paneldebatt i kommunestyresalen på rådhuset. Debatten skulle ha blitt streamet direkte hos Nordlys, men festivalen snudde lørdag og nekter avisa å streame arrangementet.