Skal undersøke om ett av Ludvigsens påståtte overgrepsoffer har fått varige skader

I forkant av rettssaken mot Svein Ludvigsen (72) skal rettsoppnevnte sakkyndige vurdere om ett av de påståtte ofrene har fått varig medisinsk invaliditet som følge av de påståtte overgrepene.

Rettssaken mot Svein Ludvigsen starter 11. juni.  

nyheter

Det melder Tv2.

Bistandsadvokat Gunhild Bergan ba for to måneder siden om at retten oppnevner en sakkyndig som kan vurdere om hennes klient har fått varige skader som følge av de påståtte overgrepene.

– Jeg kan bekrefte at det er oppnevnt en sakkyndig som skal vurdere min klients potensielle skader. Det har å gjøre med kravet om oppreisning, sier Bergan til TV2.


Slik blir rettssaken mot Svein Ludvigsen

11. juni starter rettssaken mot tidligere fiskeriminister Svein Ludvigsen i Nord-Troms tingrett. En lengre vitneliste og Ludvigsens samtaler og møter med fornærmede vil stå sentralt i saken.

 

Troms og Finnmark statsadvokatembeter har tiltalt Ludvigsen for gjentatte seksuelle overgrep mot tre asylsøkere. Ifølge tiltalen skal Høyre-nestoren ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang i tiden fra 2011 til han gikk av som fylkesmann tre år senere, i 2014.

Ifølge tiltalen skal overgrepene imidlertid ha pågått helt frem til november 2017.

Påtalemyndigheten mener Ludvigsen har skaffet seg ulike former for seksuell omgang med de fornærmede mennene. Overgrepene skal blant annet ha skjedd på Fylkeshuset i Tromsø, men også på steder som Ludvigsens hytte, hjemme i tiltaltes bolig og på ulike hoteller i Oslo og Tromsø.


Ludvigsens nye forsvarer: – Smart med en ny advokat som kan ha et nytt blikk på saken

Helt siden Svein Ludvigsen ble pågrepet i januar har han hatt Ulf E. Hansen som advokat. Kort tid etter at han ble tiltalt for seksuelle overgrep, byttet han forsvarer.

 

Rettssaken mot Svein Ludvigsen skal starte i Tromsø 11. juni.