Tiltalt for biltyveri – ble tatt på fersken av eieren

Bileieren stanset den tiltalte i Tromsø sentrum.
nyheter

En 27 år gammel Tromsø-mann står i Nord-Troms tiltalt for en rekke lovbrudd, deriblant biltyveri.

I tiltalens første punkt vises det til et biltyveri 27-åringen skal ha foretatt på Kvaløya, der han samme dag ble stanset av bilens rettmessige eier i Prestenggata i sentrum. Tiltalen innebærer også heleri tilknyttet til nevnte biltyver, pluss en annen bil.

Samme mann er tiltalt for tre tilfeller av ruskjøring, der han har vært påvirket av klonazepam, amfetamin, hasj, diazepam og alkohol. I ett av tilfellene skal 27-åringen ha kjørt av veien. Tiltalte skal heller ikke ha hatt gyldig førerkort.

Han skal også ha brutt våpenloven, ved å eie eller besitte en rekke våpen: Diverse kniver, elektrosjokkvåpen, slåsshansker, kastestjerner og en rekke andre farlige gjenstander som fremstår som «voldsprodukter», ifølge tiltalen.

Tromsø-mannen er også tiltalt for to tilfeller av nasking, på K1 og Jekta Storsenter.