To personer fraktet til sykehus med røykskader etter brann i Grønnegata 103

Nødetatene rykket natt til mandag til en intens brann i toppetasjen av Grønnegata 103.

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Brannvesenet fikk melding om brannen gjennom en automatisk brannvarsler klokka 23.28 søndag kveld. I alt ble femten beboere og to ansatte evakuert fra bygningen.

Cirka klokka 00.15 var brannen slukket.

Kjetil Valen, innsatsleder for Tromsø brann og redning, forteller at hele øverste etasje er utbrent. Vaktlaget som rykket ut var på ti mann, og det ble kalt inn ti til for å få bukt på brannen.

– Det så ganske stygt ut da vi ankom, med røyk fra hele taket. Vi prioriterte først å lete etter folk før vi begynte med slukningsarbeidet, og det tok litt tid, så det brant en stund der, sier Valen.


En person siktet for å ha startet brannen

Politiet har pågrepet en mann i 20-årene som er beboer på adressen.

 

Tre stykker berget ut

Varmen var så intens at vindu ble slått ut og flere vannrør i bygget smeltet, slik at det rant vann gjennom hele bygget etter brannen var slukket.

Fred Johnsen, overbrannmester hos Tromsø brann og redning, sier deres røykdykker berget ut tre personer.

– Det var kun en av disse som befant seg i den øverste etasjen, sier Johnsen mandag.

– Det var en fullt utviklet romsbrann da vi ankom. Så vidt jeg har forstått det har det kun brent inne i det ene rommet, mens de andre rommene er skadet på grunn av røyken og varmen, sier Johnsen, som ikke ønsker å spekulere i brannårsaken.

Totalt ble seks personer behandlet for røykskader etter brannen, to av dem for alvorlige røykskader. Tilstanden er alvorlig, men stabil for en mann i 30-årene mandag morgen.


Mann alvorlig skadd etter Grønnegata-brannen

Tilstanden oppgis å være stabil.

 

– Enorm varme

Grønnegata 103 fungerer blant annet som permanente og midlertidige boliger, samt natthjem for personer med rusproblemer og psykiske lidelser.

Nabobyggene ble ikke evakuert som følge av brannen.

Brannvesenet kjølte ned taket med vannkanonen som et forebyggende tiltak, men bygningen er av betong og det var liten fare for kollaps av taket.

– Bygget er sånn sett ganske sikkert, men brannen har vært så pass intens at røyken har gått ned i etasjene. Det har vært en enorm varme, sier Valen.


Beboer: – Flammene sto ut av vinduet, det gikk veldig fort

Kommunen arbeider med å skaffe husly til beboerne i Grønnegata 103 som ble rammet av brann natt til mandag.


En mann siktet

En mann i 20-årene, som var bosatt i Grønnegata 103, ble pågrepet kort tid etter at brannen brøt ut.

Han er siktet etter straffelovens paragraf 355, fremkalling av fare for allmennheten, og er mistenkt for å ha satt fyr på bygget.