Årets trappeløp nærmer seg: Håper på like mange deltakere som i fjor

Tromsøs befolkning sprang som noen gærne opp trappene på The Edge i fjor. Hele 1.600 ble målt under fjorårets trappeløp.

Fikk fri: Katinka Thorsteinsen og Janne Lauvlund Nilsen fikk fri fra jobben for å delta i trappeløpet i 2017. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Distriktssjef for Kreftforeningen i Nord-Norge, Brage Sollund, gleder seg til årets trappløp som går av stabelen førstkommende torsdag. Selv løp han opp og ned i fjor.

– Det verste er første trappetrinn, og det beste er det siste, sier Sollund lattermildt.

Han syns det var gøy å se hvor mange som stilte opp i fjor.

ett steg om gangen: Distriktssjef for Kreftforeningen i Nord-Norge, Brage Sollund, syns det verste med å løpe i trapper er det første steget. – Det beste er det siste, sier han og ler. Foto: ROnald Johansen 

– Det var utrolig trivelig, Det kom flere skoleklasser, folk tok lunsjpausen sin der og det var 50-årsdag. Vi håper at det kommer like mange i år også. Det var gøy å se alle ungene springe opp trappa. Så er det ganske god utsikt når du kommer opp i høyden, påpeker Sollund.

Får 160 millioner kroner til kreftforskning i Tromsø, Bergen og Trondheim

UiT og UNN får nøkkelrolle i det nasjonale samarbeidsprosjektet.

 

Trappeløpet arrangeres av Kreftforeningen i samarbeid med Clarion The Edge i anledning «Verdens aktivitetsdag».

Ett steg om gangen

For Sollund er det viktig at arrangementet har et lavterskel-preg.

– Det handler om at man ikke trenger å springe en mil, men at man kan gå trapper. Man kan ta ett steg om gangen, alt er bedre enn ingenting.


Kreftrammede på UNN overøst med nye DAB-radioer

Linn Pedersen Haugseth (33) etterlyste radioer på UNNS kreftavdeling. Det fikk tidligere senterleder ved Nerstranda til å starte en innsamling. Nå har avdelinga fått 24 radioer og 27 hodetelefoner.

 

For sollund handler det ikke om å få så mange til toppen av The Edge som mulig, men å sette søkelyset på viktigheten av fysisk aktivitet.

– Vi vet alle at man ikke skal røyke, ikke spise så mye rødt kjøtt, men det er også viktig å være i fysisk aktivitet for å forebygge kreft. Vi snakker ikke om topptrening, men en gyllen middelvei. Dette handler først og fremst om å bevege seg, å være i aktivitet, å gå en halvtime hver dag, sier Sollund.

Skal i hvert fall klare én tur

Konstituert direktør på The Edge, Ida Romsøe, skal først og fremst organisere arrangementet, men skal ta trappa når hun må.

Skal klare minst en tur: Konstituert direktør på The Edge, Ida Romsøe, mener at hun skal klare minst én trappetur.   Foto: Privat

– Jeg skal i hvert fall klare én tur, jeg burde klare to, kanskje klarer jeg tre turer opp og ned, sier Romsøe og ler.

Takk for at du gir håp

Vi ønsker å rette en stor takk til deg som har gått med bøsse, organisert innsamlinger, solgt vafler, arrangert løp, konserter og russerevyer.

 

Flere bedrifter deltar med å sponse arrangementet med 80 kroner for hver gang noen går opp trappa. Pengene går til Vardesenteret, slik at kreftrammede i Tromsø skal få flere tilbud.

I fjor fikk arrangementet inn 110.000 kroner.