Snøfritt-konkurransen:

Eirin (32) krangla med mora om når Tromsø skulle bli fri for snø: – Mamma, jeg skal ha den gassgrillen

Nesten 1400 deltok i konkurransen og så mange som 71 tippet riktig dato da de sendte inn SMS med «12. mai».

VANT GASSGRILL: Her får konkurransens vinner, Eirin Jensen, overrakt gassgrillen på OBS Bygg fra Hanne Sofie Solbakken. 

nyheter

23. april utlyste iTromsø sin årlige konkurranse hvor leserne kunne tippe hvilken dato det ville bli snøfritt i byen. «Snøfritt» defineres som når det ikke lenger ligger snø rundt målestaven på Vervarslinga på toppen av Tromsøya.

I fjor var snøen borte da meteorologen gikk ut til målestaven tidlig på morgenen 7. mai, men Eirin Jensen hadde ingen tro på at det ville bli så tidlig i år.

– Jeg fikk med meg hvilken dato det var i fjor, men her som jeg bor på Mortensnes var det så mye snø at jeg skjønte at det ville ta lengre tid før det smelta i år, sier hun.


iTromsøs vårkonkurranse:

Gjett når snøen smelter og vinn en grill

Snøen smelter i full fart, og nå starter konkurransen hvor iTromsøs lesere kan gjette hvilken dato det blir bart rundt målestaven hos Vervarslinga.

 

Familieduellen

 

Jensen, som er lærer på Slettaelva skole, forteller at hun hadde en diskusjon med foreldrene sine om hvem som skulle vinne gassgrillen.

– Mamma mente at det ville bli snøfritt allerede 8. mai i år, men det var altfor tidlig. Jeg sa til henne: Mamma, jeg skal ha den gassgrillen!

Jensen forteller at både hun og foreldrene har behov for en ny grill og at det var hard kniving om hvem som skulle stikke av med gassgrillen.

– Jeg fikk rett og dermed vant jeg også den interne konkurransen i familien, men de skal jo få komme på grilling hos meg, sier Jensen og ler.


Erklærer Tromsø offisielt for snøfritt

Og ja, vi vet godt at det ligger mye snø igjen rundt omkring i byen.

 

Aldri brukt gassgrill før

Vinneren av konkurransen får en gassgrill av typen FCC BBQ av OBS Bygg Tromsø. Jensen forteller at hun har god plass på verandaen til den nye gassgrillen.

– Jeg har en gammel kulegrill, men tør ikke bruke den på grunn av brannfare, sier hun.

Jensen har aldri brukt gassgrill før, men regner med at hun skal få det til med litt opplæring.

– Nå gleder jeg meg til å ta den i bruk. Den ser skikkelig bra ut.


Jærbuen Espen (30) tippet når Tromsø ble snøfritt: – Du tuller ikke nå?

Espen Primstad kom flyttende til Tromsø fra Jæren for to år siden. Allerede er han blitt en av byens skarpeste snøfri-gjettere. Han kan dermed gå sommeren i møte med ny grill.