En person siktet for å ha startet brannen

Politiet har pågrepet en mann i 20-årene som er beboer på adressen.

INTENS BRANN: Sent søndag kveld brøt det ut brann i øverste etasje i Grønnegata 103. Bygget fungerer blant annet som midlertidige boliger og natthjem for personer med rusproblemer. Seks personer ble behandlet for røykskader etter brannen, og tilstanden er alvorlig for en mann i 30-årene.  Foto: Rikke Lange

nyheter

Det opplyser politiet på Twitter. Mannen er beboer i Grønnegata 103 og er, ifølge NTB, i 20-årene.

– Mannen er mistenkt på grunn av opplysninger som kom fram på stedet, sier operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt.

Ifølge Aas sto mannen på utsiden av bygget da politiet kom til stedet, og forhold seg rolig til å bli tatt inn i politiets varetekt.


To personer fraktet til sykehus med røykskader etter brann i Grønnegata 103

Nødetatene rykket natt til mandag til en intens brann i toppetasjen av Grønnegata 103.


En alvorlig skadet

Brannvesenet fikk melding om den intense brannen i toppetasjen av Grønnegata 103 gjennom en automatisk brannvarsler klokka 23.28 søndag kveld.

I alt ble femten beboere og to ansatte evakuert fra bygningen. Totalt ble seks personer behandlet for røykskader etter brannen. Tilstanden er alvorlig, men stabil for en mann i 30-årene.


Mann alvorlig skadd etter Grønnegata-brannen

Tilstanden oppgis å være stabil.


Avhøres mandag

Lene Fabek, leder ved etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjonsdistrikt, bekrefter mandag at mannen er siktet etter straffelovens § 355, fremkalling av fare for allmennheten, og er mistenkt for å ha satt fyr på bygget.

Mannen, som er kjent av politiet fra før, vil bli avhørt om hendelsen mandag.

– Vi er i gang med etterforskningen og vil bruke flere dager på å undersøke åstedet. Den siktede vil avhøres iløpet av dagen. Vi har ikke tatt stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling ennå, sier Fabek mandag formiddag.

Like etter klokken 13 mandag opplyser Fabek at det ikke er avklart når mannen vil fremstilt for varetektsfengsling, og at det er mulig at dette skjer først tirsdag.