Reitangruppen øker omsetningen – resultatet står stille

Reitangruppen økte i 2018 omsetningen 6,6 prosent fra fjoråret til 95 milliarder kroner. Men Reitan-familiens konsern kan ikke vise til samme gode vekst på bunnlinjen.

Rema 1000.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

nyheter

E24: Kontantstrømmen fra driften (EBITDA) endte på 4,7 milliarder, på lik linje med 2017. Driftsresultatet endte på 3,3 milliarder kroner, ned fra 3,4 milliarder kroner i fjor.

– Vi er stolte over kundeveksten vår og godt fornøyd med inntjeningen i selskapene i en krevende konkurransesituasjon, skriver finansdirektør Kristin S. Genton i en pressemelding.

Fremover varsler konsernet investeringer ettersom Reitangruppen har 28 milliarder kroner i bokført egenkapital og lite gjeld å snakke om.

– Selskapet er mer solid enn noen gang. Over mange år har vi jobbet målrettet med å bygge en solid virksomhet med skarp disiplin på gjeld. I de årene jeg har jobbet her har vi blitt 18 000 flere mennesker og vi har investert betydelig i ny verdiskapning som har gitt god vekst gjennom årene, skriver Genton.

Reitangruppen er morselskapet til Rema 1000 og kioskgiganten Reitan Convinence, samt en rekke andre store og små selskaper.