Senja: To turistfiskere funnet døde i vannet

En stor leteaksjon ble iverksatt etter at to turistfiskere ikke kom tilbake fra fisketur tirsdag. Klokken 23.45 melder politiet at begge er funnet døde.
nyheter

– Den første personen ble funnet like nord for Måneneset, mens nummer to ble funnet på sørsiden av odden, forteller operasjonsleder Beate Helberg til VG.

De to turistfiskerne var en del av et reisefølge. Operasjonslederen bekrefter at begge to er funnet døde.

Hovedredningssentralen avsluttet leteaksjonen klokken 23.05.

Klokken 22 ble en kantret båt lokalisert i søkeområdet. Kun baugen stakk opp av vannet. Det er ikke bekreftet at dette er båten til de savnede.

– Det er ingen andre savnede båter i området, men den fraktes nærmere land for å få en sikker identitet, sier Jan Eskil Severinsen ved HRS.

HRS kan ikke si noe om skadeomfanget på båten foreløpig.

Alle tilgjengelige ressurser ble satt inn i søket etter de savnede, som drev fiske fra en 19-fots åpen båt utenfor Torsken på Senja.

– Sist vi hadde mobilkontakt med dem var i 14-tiden i dag, sa assisterende redningsleder Lars Nedrevåg i Hovedredningssentralen Nord-Norge til VG tidligere tirsdag kveld.

Fiskernes koner, som var på land, ble oppringt av mennene i 14-tiden, men samtalen ble brutt, sier redningsleder Jakob Carlsen ved HRS til Nordlys.

Telefonforbindelsen var da svært dårlig og kvinnene skal ikke ha klart å høre hva som ble sagt før det ble brutt.

Da de to mennene ikke kom tilbake ble eieren av fiskecampen varslet rundt klokken 17.30. Eieren dro selv ut for å lete, og meldte fra til politiet etter rundt to timer da han ikke kunne finne dem.

De ble meldt savnet av utleier like etter klokken 19.

– Det har vært et skiftende vær i området med vind. De to har vært ute i området tidligere, så de skal være noe kjent, sa Nedrevåg.

Tre redningsskøyter, NH90 og redningshelikopter ble satt inn i leteaksjonen og søkte i et større området.