Dette skjedde natt til 17. mai: Fyll, grov vold og hasjrøyking i Telegrafbukta

Lovens lange arm har hatt nok å holde fingrene i natt til 17. mai.

Illustrasjonsfoto fra russedåpen i 2009  Foto: Åsgeir Johansen

nyheter

Klokken 02.05 så politiet seg nødt til å kjøre ei mindreårig jente fra Telegrafbukta til Legevakta grunnet overstadig beruselse. Det ble starten på ei hektisk natt for politiet i Tromsø.

Bare minutter senere opplyser politiet at en mindreårig gutt er pågrepet som følge av en grov voldsepisode på samme sted. Fornærmede ble kjørt til Legevakta med skader i ansiktet.

LES ALT OM 17. MAI HER

Klokken 02.09 kjører politiet en ung mann hjem fra Telegrafbukta ettersom han var for beruset til å ta vare på seg selv.

Ti minutter senere observerer politiet nok en voldshendelse under russefeiringen. En mindreårig gutt anmeldes for vold. Gutten ble hentet av mor og kjørt hjem.

Like etter blir to fulle, mindreårige jenter plukket opp av politiet og kjørt hjem.

En halvtime senere, like før klokken 03.00, gjør politiet et beslag av en mindre mengde hasj på en mann i slutten av tenårene. Mannen anmeldes for besittelse av narkotika.

Klokken 03.13 oppdager en patrulje i Telegrafbukta ei tilsynelatende bevisstløs og overstadig beruset jente. Politiet og Norsk Folkehjelp ivaretok henne til hun ble kjørt til Legevakta av ambulanse.

Tre kvarter senere blir politiet vitne til nok en voldsepisode på Sør-Tromsøya. En mindreårig gutt var voldsutøver og ble kjørt fra stedet av politiet. Gutten anmeldes. Samtidig ble en annen mindreårig gutt bortvist fra stedet etter en ordensforstyrrelse.

Knapt to minutter senere får politiet inn ei melding om slåssing mellom fem til seks personer på Stortorget. Politiet rykker ut.

Like etter, klokken 04.05, holder det på å bryte ut nok en slåsskamp i Telegrafbukta. En mindreårig gutt blir bortvist fra stedet.

En time senere blir en mann pågrepet og siktet for ruspåvirket kjøring. Politiet mistenker både narkotika og alkoholpåvirkningen. Mannen framstilles for blodprøvetaking.

Omtrent samtidig oppdager politiet tre menn i slutten av tenårene som røyker hasj i Telegrafbukta. De tre blir tatt med til politistasjonen for å avlegge urinprøver.

Klokken 06.48 opplyser politiet at de har rykket ut etter melding om slåssing mellom russ ved Fløyahallen.

– Patruljen har fått roet ned gemyttene. En person bortvist og en beruset person innbrakt og innsatt i drukkenskapsarrest. Sistnevnte var ikke i stand til å ta vare på seg selv, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.