Eline (12) skrubbet seg opp da hun falt i et veihull på tur fra skolen. Nå tar kommunen grep

Eline, Anna, Kristiane og Pia ønsket å advare andre mot veihullet, og allerede i ettermiddag er Bydrift på vei for å lappe.

Ville advare andre: Eline Hveding (12), Anna Sjöbäck-Fagerli (11), Kristiane Woie-Rydningen (12) og Pia Hansen-Nøtenes (12) fikk smertelig erfare hvor potensielt veihullet var på vei hjem fra skolen tirsdag.  Foto: Privat

nyheter

Venninnegjengen Eline Hveding (12), Anna Sjöbäck-Fagerli (11), Kristiane Woie-Rydningen (12) og Pia Hansen-Nøtenes (12) forteller at de la merke til at det var et hull ytterst i veibanen i Hansmarkvegen da de var på vei til Fagereng skole tirsdag morgen.

På vei hjem var Hveding uheldig og tråkket gjennom hullet.

– Jeg ble ikke veldig skadet, men snublet i hullet og skrubbe meg litt opp. Vi så flere andre som gjorde det samme, og hullet ble bare større etter at jeg falt der. Vi tenker vi må si ifra og advare andre slik at ingen skader seg. Det er masse folk som bruker veien, både bilister og fotgjengere, sier Hveding.


Plutselig falt Inger gjennom asfalten

På tur fra butikken gikk Inger Grønnbakk tvers gjennom asfalten da et synkehull oppsto.

 

– «Lappeteppe»

Ble større: Jentene meldte at hullet ble større etter at en av de gikk i dét, og tirsdag ettermiddag var Bydrift på vei ut for å lappe det.  Foto: Privat

 

En som ikke er overrasket over veihullet, er leder av Hansmark Vel, Ragnhild Glad. Hun sier velforeningen gjentatte ganger, helt tilbake til 2014, har vært i kontakt med kommunen med håp om en opprustning av Hansmarkvegen.

– I forbindelse med gravearbeid på Røstbakken har det vært økt trafikk inn i veien, inkludert tung transport, noe veien ikke er dimensjonert for. Veien ser nå ut som et lappeteppe og det blir bare verre, sier Glad, som legger til at de aller helst også skulle hatt et fortau og fartsdempende tiltak i gata.

– Under fiberutbyggingen ble hele veien gravd opp og fortauet fjernet. Vi har fått beskjed om at sistnevnte ikke vil bli prioritert gjenopprettet fordi standarden i utgangspunktet var så dårlig, men vi vil heller ha et fortau som kun er et meter bredt enn ingenting slik som nå. Dette er en skolevei for mange og på vinteren en populær vei opp til Bak-Olsen, så vi håper at den vil bli prioritert.


Elendig vei satte stopper for ambulanse – nå anmelder Roger (58) fylkesråden, Vegvesenet og Mesta

Da moren til Roger Sørensen (58) falt om med mulig hjerneblødning, var fylkesveien så dårlig at ambulansen ikke kunne frakte henne til UNN.

 

Drar ut for å lappe

Etter at iTromsø tok kontakt med fagleder Vei hos Bydrift, Odd Helge Vekve, tirsdag ettermiddag, sier han at det allerede er sendt ut en mann for å fylle hullet.

– Vi har mange oppgaver, men så fremst vi har kapasitet så drar vi ut for å lappe når vi får beskjed om at det er problemer. I disse dager er det primært klager på manglende kosting vi får, men det er dukker også opp hull etter hvert og da prøver vi å ta det fortløpende, sier Vekve.