Nå kan du pante vinflasker

Men det gjelder slettes ikke alle flaskene til Vinmonopolet.

Administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum og Rolf Eriksen som leder Vinmonopolets miljøarbeid.  Foto: Katrine Lunke

nyheter

Vinmonopolet satser miljøvennlig og trapper opp satsningen på panteflasker. Etter vårens vinslipp har Vinmonopolet nå tre vinflasker i plast med pantemerke melder de i en pressemelding.

Flaskene kan pantes på Vinmonopolet eller i dagligvarebutikker. Vinflasker i plast med pantemerke kan pantes på samme måte som ølbokser og brusflasker.


Starter selskap for å få folk til å pante mer: – Plattformen vår er helt unik

Arthur Arnesen og medgründer Steffen Borgersens nye selskap har satt seg hårete mål.

 

I Troms har Vinomopolet en egen miljøkonsulent, Stig Jøran Skogeng, som jobber med blant annet miljøsmart emballasje.  Foto: Vinomopolet

 

Vinmonopolet har en egen miljøkonsulent i Troms og han opplever at kundene er positive til pantbare vinflasker.

– Tilbakemeldinger vi får fra kunder er positive. De sier at det er lettere å dra med seg plastflasker og enklere å bli kvitt dem. Jo flere viner vi kan tilby i plastflasker med pant, desto flere vil kjøpe det, sier miljøkonsulent Stig Jøran Skogeng, som holder til på Vinmonopolet på Langnes i en pressemelding.

 – Millenniumsgenerasjonen, som blir kunder hos oss nå, er veldig opptatt av miljø og miljøaspekter. Det merker vi og de foretrekker også handlenett framfor plastpose.


Frp vil ha pant på snusbokser

Frps landsmøte vedtok å innføre pant på snusbokser. Det vil føre til mindre plast i havet og naturen, sier forslagsstiller FpU.

 

Vinmonopolet har satt et nytt miljøkrav som sier at nye viner i basissortimentet som koster under 150 kroner må nå ha lettvektemballasje og det må være pant på alle nye plastflasker og aluminiumsbokser.

– Det er bra at stadig flere ser verdien av å ha pant på flasker og vi er glade for at alle Vinmonopolbutikkene nå er blitt en del av panteordningen. Vi ønsker at mest mulig skal resirkuleres og bli til nye produkter, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum i en pressemelding.


Ble frastjålet tomgods til verdi av 3.000 kroner: – Tilliten er brutt

Joker Sjursnes har i alle år lagret sekker med tomgods utenfor dørene på butikken. Sist helg ble de frastjålet tomgods til en verdi av rundt 3.000 kroner